nieuws

Skoda en Alex van Breedam winnen Gold Medal in Logistics

Supply chain

Skoda en Alex van Breedam winnen Gold Medal in Logistics

Alex van Breedam, oprichter van Trivizor, en het automerk Skoda zijn onderscheiden voor hun logistiek en supply chain kwaliteiten. Ze wonnen de ‘European Gold Medal in Logistics and Supply Chain.’

Skoda won de prijs met hun logistieke strategie: simply clever logistics support for build-to-order-production voor hun warehouse (15000 vierkante meter) in Tjechie . Deze strategie bestaat uit vier speerpunten/uitdagingen. Uitdaging 1 was het managen van logistieke complexiteit aangezien Skoda werkt met 10000 varianten van elektrische draden, spiegels, 250 deurgrepen en negentig versnellingen. De oplossing is gevonden in een optimale proces automatiseringssysteem. Uitdaging 2 was het managen van complexiteit.

Oplossingen

Skoda is hierin geslaagd door het implementeren van ‘pick by systems’  daarnaast heft Skoda intelligente transportsystemen, waaronder agv’s) en supply concepten geïntroduceerd. De strategie heeft geleid tot kostenreductie van 25 procent en een  30 procent hogere productiviteit. De foutenmarge is nagenoeg gereducerd tot nul en de ROi is een jaar.

Alex van Breedam

Alex van Breedam, oprichter van Trivizor kreeg de onderscheiding ‘professional of the year 2014’ voor zijn ‘buitengewone verdiensten, innovatieve ideeën (Extended gateway) en meetbare resultaten.

De prijzen werden uitgereikt door de European Logistics Association, een federatie van 30 nationale logistiek associaties dat als doel heeft

Reageer op dit artikel