nieuws

Strubbelingen bij productie iPhone 6

Supply chain

Strubbelingen bij productie iPhone 6

De productie van de iPhone 6 is gestart, zij het met wat strubbelingen in de productie. Aan de presentatie van de nieuwe Apple-smartphone op 9 september en de start van de verkopen eind september gaat een heuse supply chain marathon vooraf. Producent Foxconn en chipleverancier TSMC spelen daarbij de hoofdrol.

Over de productie van de iPhone 6 komt steeds meer informatie naar buiten. Het doel van ontwikkelaar en ontwerper Apple en de Chinese producent en samensteller Foxconn is om nog voor het eind van 2014 tachtig miljoen exemplaren te produceren. Om deze productie in goede banen te leiden, is al enkele maanden geleden met de voorbereidingen gestart. De activiteiten van Foxconn zijn in juli sterk gereduceerd, zodat het bedrijf de productielijnen heeft kunnen aanpassen. Volgens berichten zou het bedrijf nu zijn gestart met de productie van de eerste telefoons.

iPhone 5S en 5C

Aanvullend daaraan loopt parallel ook de productie van de ‘oudere’ modellen 5S en 5C. Daarvan moeten er voor het eind van het jaar ook nog eens twintig miljoen van de band rollen. Apple zal deze als ‘budgettelefoons’ in de markt zetten.

Vertraging bij productie scherm

Zoals bij veel eerder geproduceerde iPhone-modellen verloopt ook bij versie 6 niet geheel op rolletjes. De productie van de schermen zou kortstondig hebben stilgelegen omdat een onderdeel van het scherm om het laatste moment zou zijn aangepast, is op NU.nl te lezen. Het scherm dat Apple wil gebruiken voor de nieuwe iPhone is gemaakt van saffierglas.

Toeleveringsvraag

Onduidelijk is of dit een groot probleem is of slechts een rimpeling in het productieproces. Wel is duidelijk dat verschillende onderdelenproducten in Taiwan hadden verwacht een grotere toeleveringsvraag te krijgen.

Reageer op dit artikel