nieuws

Bijna een derde palletlabels niet goed

Supply chain

Bijna een derde palletlabels niet goed

Leveranciers van supermarkten lijken bereid te kiezen voor palletlabel en verzendbericht. Het succes hangt af van de kwaliteit van de labels. Uit een mondiaal onderzoek van GS1 blijkt dat die kwaliteit nog vaak te wensen over laat.

Uit het rapport “Logistics Label Quality” van GS1 Global blijkt dat bijna dertig procent van alle labels niet scannen. Er zijn diverse oorzaken. Naast een slechte printkwaliteit en een foute SSCC, is gebrek aan een SSCC en teveel (niet-standaard) labels op de pallet de meest voorkomende fouten. Deze conclusie zijn getrokken uit data afkomstig van veertien landen. Naast Nederland zijn dat: Australië,  Colombia,  Finland,  Frankrijk,  Duitsland,  Hong Kong,  Italië, Maleisië,  Mexico, Noorwegen, Portugal, Spanje en Zweden.

Doorstroming

Wanneer de labels goed zijn aangebracht (bekijk de voorwaarden) versnelt palletlabel met vooraanmelding de doorstroming, is ook de ervaring van Bavaria. De brouwerij werkt al jaren met palletlabeling met als resultaat: een efficientere supply chain.

Presentatie

Maar hoe draagt het GS1- label bij aan het optimaliseren van in- en externe processen? En wat levert het gebruik ervan fabrikanten en leveranciers nu eigenlijk op? Bavaria en GS1 Nederland vertellen op de beurs ICT&Logistiek over hun ervaringen.
De presentatie wordt gehouden door  Roel van Lierop, International Logistics account manager, Bavaria en Marco van der Lee, Sectormanager Levensmiddelen- en drogisterij, GS1 Nederland. De presentatie vindt plaats op donderdag 31 oktober van 14:30 – 15:15 uur en wordt gehouden in theater rood.

Reageer op dit artikel