nieuws

Tri-Vizor verkozen tot beste spin-off bedrijf van 2012

Supply chain

Tri-Vizor verkozen tot beste spin-off bedrijf van 2012

Neutrale orkestrator Tri-Vizor heeft de prijs voor beste spin-off bedrijf van België gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst bij het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

De verkiezing van beste spin-off bedrijf wordt jaarlijks georganiseerd door Business Plan Enterprize samen met een aantal vooraanstaande institutionele, academische en private partners. De prijs was aanvankelijk een initiatief van de Koning Boudewijnstichting en is dit jaar aan zijn tiende editie toe. Innovatie, groeiperspectieven en een solide business plan zijn de voornaamste criteria in de beoordeling van de voorgelegde bedrijven en projecten.

 

Uniek business model

Dit jaar ging de prijs naar Tri-Vizor, een spin-off bedrijf van de Universiteit Antwerpen, actief in de logistieke sector. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door drie partners: Alex Van Breedam, Sven Verstrepen en Bart Vannieuwenhuyse. Met haar Carpooling for Cargo concept heeft het bedrijf een uniek business model ontwikkeld om goederenstromen van verschillende bedrijven te orkestreren en op elkaar af te stemmen. De voordelen van neutrale orkestratie heeft Tri-Vizor reeds duidelijk kunnen aantonen via de innovatieve bundelingsprojecten die het heeft lopen.

 

Betere benutting, minder CO2

Door stromen te consolideren en te synchroniseren door Tri-Vizor ontstaat een betere benutting van de verschillende modaliteiten. Betrokken bedrijven kunnen besparingen realiseren in transportkosten en CO2, in combinatie met een snellere en meer frequente levering van de goederen aan de klanten.

 

In maart 2011 is het concept van Tri-Vizor voor het eerst uitgerold bij de twee farmaceutische bedrijven Baxter en UCB op een aantal Oost-Europese bestemmingen. Ondertussen hebben al meerdere bedrijven de voordelen van het business model van Tri-Vizor ingezien.

 

Alex Van Breedam, ceo van Tri-Vizor over de erkenning: “In de vier jaar dat we bestaan hebben we een nieuwe markt gecreëerd voor gebundelde logistieke stromen, met nieuwe regels en nieuwe actoren. De signalen die we vandaag uit de markt opvangen doen ons besluiten dat de beweging naar horizontale samenwerking onomkeerbaar is geworden. Daarmee is Tri-Vizor ook de fase van start-up ontgroeid en is het doel om nu een sterke plaats in die internationale markt te verwerven.”

 

Lees ook:

Bundeling chocolade naar UK bespaart 30 procent

CO3 boekt eerste bundelingssucces

Farmafabrikanten bundelen in een notendop

Reageer op dit artikel