nieuws

Dinalog 4C Masterclass blijkt succesvol

Supply chain

Dinalog 4C Masterclass blijkt succesvol

Er was veel belangstelling voor de Masterclass 4C die onlangs werd georgansieerd door TiasNimbas in opdracht van Dinalog, het logistiek topinstituut in Breda. Deze twee dagen stonden in het teken van Cross Chain Collaboration Centers, Control Towers waarin wordt samengewerkt met als doel de logistieke afhandeling van goederenstromen voor een diverse klantenportfolio optimaal te organiseren.

Docenten Ton de Kok en Tom van Woensel  (beiden hoogleraar aan de TU/e) namen de deelnemers mee in het complexe speelveld van de samenwerking over ketens heen.

De theoretische onderbouwing van het 4C-concept, het maken van slimme combinaties, het gebruik van geavanceerde planningsmethoden en bovenal het nemen van strategische beslissingen waarin ook afspraken worden gemaakt over kosten- en opbrengstdeling kwamen in de Master Class op interactieve wijze aan de orde.

Op de zaterdagochtend was er een jury-rol van Jannie van Andel van Unilever bij het beoordelen van de door de deelnemers in groepen uitgewerkte FMCG casus.

 

Interactief

De sessie van anderhalve dag was zeer interactief van opzet, met veel ruimte voor casestudies en discussie. Deelnemers, afkomstig van organisaties als C1000, P&O Ferry Masters, SABIC, JCL Logistics, 2_logistcs Control, Bas Logistics, DIKW, Argos Energies, Informore, Vlaams Instituut voor Logistiek, Syntens, Cloetta (Leaf), Wayz en Louwman hebben de masterclass als zeer positief ervaren.

 

Bekijk de foto’s en de uitgewerkte opdrachten hieronder voor een beeld van de masterclass:

Reageer op dit artikel