nieuws

MIT-studenten trainen met The Fresh Connection

Supply chain

MIT-studenten trainen met The Fresh Connection

Studenten binnen het MIT Global SCALE Network zijn gestart met het spelen van The Fresh Connection. Het spel en het bijhorende platform dienen als oefening voor in totaal 98 MIT-studenten in vier werelddelen. Voor TFC-initiator Involvation betekent het een verdere wereldwijde uitbreiding van het supply chain spel.

De studenten zullen de game, omgedoopt tot de SCALE Challenge van MIT, gedurende vier maanden spelen. In deze vier maanden spelen ze zes ronden van The Fresh Connection. Na de eerste ronde, die regionaal wordt afgewerkt, zal de finale in januari 2013 worden gehouden. Deze vindt plaats op de MIT-campus in het Amerikaanse Cambridge (Massachusetts). De finale bestaat uit opnieuw zes ronden, zij het in een korter tijdsbestek.

‘Omgaan met lastige afwegingen bij supply chain beslissingen’
MIT heeft naar eigen zeggen meerdere redenen voor de keuze van het The Fresh Connection platform. “Enerzijds biedt het onze studenten de mogelijkheid om een supply chain simulatie te gebruiken waarbij het van belang is om lastige afwegingen te maken bij het nemen van beslissingen en anderzijds is het spel op elk gewenst moment te spelen. Dat laatste is belangrijk, want onze studenten zijn, als gevolg van de meerdere continenten waarop ze studeren, zelden tegelijkertijd online”, aldus Roberto Perez-Franco, begeleider van het spel vanuit MIT. Studenten uit Spanje, Maleisië, Colombia en de VS doen mee aan de SCALE Challenge. 

Nederlandse en wereldwijde finale TFC
Initiatiefnemer en bedenker van het spel Involvation is erg in haar nopjes met de beslissing van MIT om The Fresh Connection in te zetten in het opleidingstraject van haar studenten. De Nederlandse editie van het spel beleefde recent de finale, kort gevolgd door de wereldwijde finale van TFC. In beide finales ging het team van FrieslandCampina met de overwinning aan de haal.

Reageer op dit artikel