nieuws

Qurius stapje voor stapje in Franse handen

Supply chain

Qurius stapje voor stapje in Franse handen
Qurius stapje voor stapje in Franse handen

Softwareleverancier en Microsoft Business Solutions partner Qurius komt in Franse handen. Het eens zo ambitieuze bedrijf betaalt daarmee uiteindelijk de tol voor een al te enthousiaste Europese expansiedrang. Prodware neemt de werkmaatschappijen in Groot-Brittannië en Duitsland over. Later volgen ook Nederland, Tsjechië en QIPtree.

De ontmanteling van Quriusverloopt daarmee in enkele stappen. De verkoop is noodzakelijk omdat het Qurius volgens DFT.nl aan werkkapitaal ontbreekt. Al enkele maanden gonsde het gerucht rond over een overname van de softwareleverancier uit Zaltbommel. Ondanks dat het marktaandeel van de Microsoft Business oplossingen stijgt, wist Qurius niet langer het vertrouwen te winnen van nieuwe klanten.

Vijf jaar geleden was omzetdoel nog 250 miljoen
Het contrast tussen het huidige Qurius en het bedrijf van vijf jaar geleden is immens. Destijds wilde Qurius doorgroeien totdat het in Europa verreweg de grootste partner van Microsoft Business Solutions zou zijn. Daarbij hoorde een omzetdoel van 250 miljoen euro. Het focuste daarbij niet alleen op één oplossing van Microsoft, maar leverde onder andere NAV, AX, CRM en WMS en TMS-oplossingen aan klanten.

Moeite met terugbetalen geleend geld
Waar vandaag de dag de mogelijkheid als partner tot het ontwikkelen van specifieke eigen toevoegingen aan bijvoorbeeld ERP-software beperkt zijn, waren deze mogelijkheden tot twee jaar geleden groter. En kosten dus ook meer geld. De expansiedrang kostte ook veel geld. Qurius financierde de overnames die het in het buitenland deed voornamelijk met geleend geld, geld dat de onderneming door middel van het maken van winst had willen terugbetalen. Echter, de winst was ontoereikend en de eerste signalen hiervan kwamen al in 2009 en 2010 naar buiten. Het economische klimaat zat uiteraard ook niet mee.

Lees ook:
Qurius sluit overname door Prodware niet uit

Reageer op dit artikel