nieuws

Ginaf implementeert ERP On Demand

Supply chain

Ginaf implementeert ERP On Demand
Ginaf ERP

Truckfabrikant Ginaf gaat gebruikmaken van een ERP in de cloud. Het bedrijf dat zowel speciale vrachtauto’s als elektrische voertuigen op bestelling ontwikkelt en bouwt heeft gekozen voor QAD On Demand.

Met de keuze voor het ERP in de cloud van QAD wil Ginaf verder op de weg die het eind 2011 insloeg. Het bedrijf ging in 2011 failliet en maakte aan het eind van het jaar een doorstart in Chinese handen. De nieuwe ERP-software moet de onderneming steunen bij het stroomlijnen van zijn IT.

Lean manufacturing
Het ERP wordt gebruikt voor het beheren van de financiën, de klantcontacten en de logistiek. Ginaf ziet de keuze voor een on demand oplossing als onderdeel van het ingeslagen lean manufacturing traject. “Dit ERP is eenvoudig aan te passen aan de groei van de organisatie”, aldus Henk Weijman, algemeen directeur van Ginaf.

Jarenlange relatie
QAD en Ginaf kennen elkaar overigens al een tijdje als partner. De software van QAD was al in 2004 en 2005 in gebruik als ERP voor de producent van vrachtauto’s.

Reageer op dit artikel