nieuws

Ontbijtseminar webwinkellogistiek door Kees Jan Roodbergen

Supply chain

Ontbijtseminar webwinkellogistiek door Kees Jan Roodbergen
Ontbijtseminar webwinkellogistiek door Kees Jan Roodbergen

Hoogleraar internet logistiek Kees Jan Roodbergen van Rijksuniversiteit Groningen geeft op donderdag 2 februari een update van het Dinalogproject Cross-Chain order fulfillment coordination for internet Sales. De groei van internetverkopen zorgen voor een flinke logistieke uitdaging.

 

Het project wordt uitgevoerd door vier bedrijven, de Openbare Bibliotheken en drie universiteiten.

 

Verandering voor leveranciers

Verkoop van producten via internet maakt een enorme groei door. In logistiek opzicht betekent dit een enorme verandering voor de leveranciers: vroeger kwam de klant in het winkel, nam het product mee en zorgde zodoende (gratis) voor het transport naar de eindbestemming. Leveranciers waren verantwoordelijk voor het transport tot in de winkel: in grote hoeveelheden op gezette tijden op een beperkt aantal adressen.

 

Met internet moeten er kleine hoeveelheden worden getransporteerd naar een hoeveelheid aan adressen, waar vaak niemand thuis is. Lastig voor de klant en voor de leverancier. Zoals ook het feit dat iedere webwinkel z’n eigen ‘boodschappenwagentje’en ‘kassa’ heeft, internetwinkelen voor veel mensen een lastig avontuur maakt.

 

Samenvoegen supply chains

Het project is er op gericht een oplossing te vinden voor dit probleem. Door het ontwikkelen van nieuwe structuren voor distributie netwerken, door modellen en oplossingen aan te bieden voor het samenvoegen van de supply chains van verschillende internetbedrijven  en door nieuwe concepten van ‘thuisbezorgen’ te bedenken en testen.

 

Tijdens dit seminar bij Dinalog presenteert Kees Jan Roodbergen de stand van zaken en eventuele resultaten binnen het project.

 

Programma

08:00 u

Ontvangst en ontbijt

08:30 u

Welkom door Dinalog

08:35 u

Presentatie Kees Jan Roodbergen, Universiteit Groningen

09:30 u

Discussie/vragen

10:00 u

Napraten, koffie/thee

 

Kostenloos inschrijven kan via de site van Dinalog.

 

Reageer op dit artikel