nieuws

Farmafabrikanten bundelen in een notendop

Supply chain

Farmafabrikanten bundelen in een notendop
Bundelen en baten verdelen in een notendop

Farmafabrikanten UCB en Baxter bundelen sinds maart 2011 de supply chains in Oost-Europa. Deze horizontale samenwerking wordt geregisseerd door Tri-Vizor. Tijdens de Dinalog ontbijtsessie op 13 oktober leggen de stichters van Tri-Vizor uit wat de voordelen zijn van deze innovatieve manier van logistiek dienstverlenen.

Het doorbraakproject met UCB en Baxter van Tri-Vizor, een spin-offbedrijf van de Universiteit van Antwerpen, is een wereldprimeur. De Dinalogontbijtsessie waarin Alex Van Breedam, CEO en Sven Verstrepen, business development director bij Tri-Vizor, meer gaan vertellen over hoe deze ‘carpooling voor cargo’ precies werkt, is een vervolg op de ontbijtsessie die donderdag 6 oktober wordt gehouden.

 

CO3 

Hierin wordt uitgelegd wat de stand van zaken is op het gebied van horizontale samenwerking en bekend gemaakt dat de EU een driejarig programma heeft goedgekeurd en gaat financieren voor logistieke bundeling (“CO3”). Het project heeft als doel om een stap vooruit te komen in horizontale samenwerking en het regisseren van supply chains. Dinalog zorgt voor kennisvergaring en overdracht. Dat klinkt Tri-Vizor als muziek in de oren.

 

Scheidsrechter

Tri-Vizor is een logistieke orkestrator die opereert als een neutrale partij en scheidsrechter. “Het is niet alleen onze taak om de synergie van vrachten in verschillende supply chains te maximaliseren”, aldus Verstrepen. “Ook krijgen wij de vrijheid om vrachten naar voren of naar achteren te schuiven. In tegenstelling tot de klassieke logistiek dienstverleners zijn wij dus niet reactief maar proactief bezig. Het resultaat is een meer stabiele en dikkere supply chain.”

 

Kosten en baten realtime verrekenen

In de Dinalog Ontbijt Seminar op donderdag 13 oktober, krijgt de deelnemer een unieke blik achter de schermen van het project UCB/Baxter. Een interessante bijeenkomst voor verladers die problemen hebben om bepaalde bestemmingen goed te bedienen of hun carbon footprint naar beneden willen brengen. Verstrepen en Van Breedam zullen tijdens hun presentatie, waarin ze worden bijgestaan door logistieke partner  H.Essers Transport, uit de doeken doen hoe kosten en baten realtime verrekend worden aan alle ketenpartijen.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Raadpleeg de agenda op Logistiek.nl voor meer ontbijtseminars en lees alle verslagen terug in ons Dinalog-dossier.  

 

 

 

Reageer op dit artikel