nieuws

Neska optimaliseert supply chain

Supply chain

Neska optimaliseert supply chain
Yellow Star Rising

Neska intermodal met dochterbedrijven in Nederland (Alcotrans) en Duitsland kiest voor supply chain optimalisatie met behulp van de ‘Rapid development tool’ van Yellow Star Solutions en Oracle APEX.

Het betreft het eerste Supply chain optimalisatie subsidieproject van de Europese Unie ‘Rising’ (River Information Services for Transport  & logistiek) dat net is getekend en binnen 2 maanden bij Neska Intermodal een werkende oplossing biedt.

 

Routering & planning

 "De Intermodale supply chain optimalisatie moet efficiënter", stelt directeur Frank Erftemeijer van Yellow Star Solutions. "Door het frequent en automatisch ophalen en bepalen van de herziene verwachte aankomsttijden van trucktransporten, binnenvaartschepen en treinen kan de impact op de bezetting van de terminal resources direct inzichtelijk worden gemaakt. Doordat deze informatie snel en automatisch beschikbaar komt, kan de planning de terminalkranen, reachstackers en medewerker (in shifts) direct omplannen en of contact opnemen met de vervoerder zodat die hun routering/planning kan aanpassen."

 

Rising

Rising is een project van de Europese Unie. In dit soort complexe projecten is het volgens Erftemeijer belangrijk dat je niet blijft specificeren, maar dat je met behulp van de scrum ontwikkelmethode in zeer korte tijd (1-2 maanden) stap voor stap werkt aan een tastbaar resultaat en je kan zien en volgen hoe het er uit komt te zien en je constant kan bijsturen. De  inzet van de web gebaseerde rapid development tool van Yellowstar en Oracle APEX, zorgt er voor dat je life de productontwikkeling kan volgen.

Reageer op dit artikel