nieuws

“Humor heeft ons ver gebracht in TFC”

Supply chain

“Humor heeft ons ver gebracht in TFC”
Het studententeam van Fontys gaat naar de TFC-finale op 21 april

De zesde en laatste TFC-ronde voor studententeams is gewonnen door Fontys-Zellstoff. Met deze zege heeft het team zich ook gekwalificeerd voor de finaleronde op 21 april. Een mirakelse prestatie want in de eerste rondes van deze online competitie stond het team er niet best voor stelt Maikel Linders, vice-president Purchasing in het Fontys-team.

In de zesde en tevens laatste ronde voor de finale van de The Fresh Connection-competitie haalden de deeltijd Technische Bedrijfskundestudenten van Fontys Hogeschool in Eindhoven een gewogen ROI-score van 7,8 procent. Het team was blij verrast toen hij deze score begin deze week onder ogen kreeg. "In de eerste twee TFC-rondes waren we diep gekelderd. We zijn er toen eens goed voor gaan zitten en zijn we gaan kijken waar de pijnpunten zaten. Dat heeft erin geresulteerd dat we met elkaar hebben afgesproken dat we tijdens de daaropvolgende rondes iedere dinsdagavond met elkaar het hele proces grondig bespraken."

Die dinsdagavondsessies wierpen gelijk hun vruchten af. Linders: "In de derde en vierde ronde kregen we pas echt goed in de gaten hoe processen werkten." Waardoor we steeds grotere stappen maakte met de ROI.

 

Geen gekke dingen

De strategie van het Fontys-team was volgens Linders er vooral op gericht om geen gekke dingen te doen. "In de laatste ronde werden aan iedereen andere supply chain strategieën gepresenteerd. Dan kun je wel gek doen als team en daarvoor kiezen, maar wij hebben daar met een verstandige keuze  vastgehouden aan onze bestaande strategie. Dat dit heeft gewerkt blijkt uit het feit dat het team dat continu de lijst aanvoerde nu ineens foetsie is."

 

Boerenverstand

Voor het Fontys-team dat Naast Maikel Linders bestaat uit Erwin Rijndorp (Supply chain), Pieter Embregts (Sales) en Huub Theunissen (Operations) is het bereiken van de TFC-finale op 21 april mede te danken aan de teamspirit gecombineerd met een stuk Brabantse gemoedelijkheid. "We hebben geen geheimen voor elkaar. Bovendien zijn we echt op elkaar ingespeeld geraakt en kunnen we de zaken goed analyseren. En met een goede dosis humor en boerenverstand zijn we ver gekomen in dit spel."

 

Leerzaam

Voor de finaleronde plaatst Linders zijn team in de underdog rol. "De hoofdprijs, een reis naar Pisa, zullen we waarschijnlijk niet winnen, want de professionals waar we tegen moeten strijden zijn een stuk verder dan dat wij zijn. Desalniettemin was voor ons de deelname tot op heden zeer leerzaam. We zullen dan ook in de finale de concurrentie het niet gemakkelijk maken."

 

Reageer op dit artikel