nieuws

Proefronde TFC-competitie intensief gespeeld

Supply chain

Proefronde TFC-competitie intensief gespeeld
The Fresh Connection 2011 - proefronde

Afgelopen week gingen 150 teams van start met het online supply chain management game The Fresh Connection. De eerste van in totaal zes ronden was vooral droogzwemmen – zien hoe het spel concreet verloopt en ontdekken wat de veranderingen zijn ten opzichte van vorig jaar. Een Bavaria-team had de hoogste score, al telt de uitslag niet mee.

Met een ROI van 5,19 procent was Bavaria – Flatliners 8.6 het best scorende team. Bij de studenten was HS Zuyd – The Winners! met een ROI van 2.98 procent het team met de beste score.

 

Tot vrijdagmiddag laat aan de slag

De deelnemers hebben een week de tijd gehad om te wennen aan het spel en aan het team, dat bestaat uit vier personen (supply chain, purchasing, operations en sales – soms aangevuld met een coach). Dat er gretig gebruikgemaakt werd van de gelegenheid om aan het spel te wennen bleek wel uit het enthousiasme, waarmee werd ingelogd in de proefronde. Tot laat in de middag werden er afgelopen vrijdag beslissingen genomen.

 

Zo meteen kijken naar nieuwe opdracht

Deze week gaat de competitie echt van start en vanaf nu tellen de resultaten mee in het eindresultaat. Vanaf 12.00 uur vandaag kan iedereen inloggen om de resultaten van zijn of haar beslissingen te bekijken en nieuwe beslissingen nemen voor de ronde van deze week. Hier alvast een overzicht van de meest opvallende resultaten van de proefronde. Van alle teams haalde maar liefst 78 procent een verbetering ten opzichte van de uitgangspositie van -5,4 procent. Bijna een kwart (24 procent) van de teams realiseerde zelfs een positieve ROI.

Reageer op dit artikel