nieuws

Leaf kiest voor ERP van Lawson

Supply chain

Leaf kiest voor ERP van Lawson
Leaf kiest voor ERP van Lawson

Europese zoetwarenfabrikant Leaf heeft een licentie genomen op de huidige versie van het Lawson M3 Enterprise managementsysteem 10.1. Het systeem gaat specifieke bedrijfsfuncties van Leaf ondersteunen in internationale consolidatie.

Leaf koos het Lawson ERP-systeem ter ondersteuning van zijn operationele en zakelijke activiteiten. Het contract werd is onlangs getekend.

 

Leaf produceert zoetwaren en kauwgom in Noord Europa, Nederland, België en Italië en is in Nederland bekend van de merken Red Band, Sportlife en Venco. De onderneming heeft 2.500 werknemers in dienst en heeft 11 productie­vestigingen in Nederland, België, Zweden, Slowakije, Denemarken, Finland en Italië.

 

IT strategie verwezenlijken 

"We zijn ervan overtuigd dat de typische bedrijfs functies en de talrijke verbeteringen in Lawson M3 10.1 aan onze specifieke eisen zullen voldoen en ons zullen helpen onze IT-strategie op korte en lange termijn te verwezenlijken," aldus Danko Maras, financieel directeur van Leaf. "In ons selectieproces heeft Lawson ons met overtuigende klantreferenties in de voedings- en genotmiddelenindustrie getoond dat zij de branche goed kennen en een grondige kennis hebben van productie- en distributie­processen en welke rol daarbij van IT wordt gevraagd."

 

Productie en distributie stroomlijnen

Lawson M3-software versie 10.1, de nieuwste versie van het Lawson-bedrijfsbeheersysteem, is in het voorjaar van 2010 uitgebracht en bevat specifieke functies die de voedingsmiddelen- en dranken-industrie helpen hun productie en distributie beter te stroomlijnen door efficiënte planning van toeleveranties en reductie van levertijden, kosten en risico’s bij de afzet en introductie van producten op de markt. Het Lawson Smart Office gebruikersinterface is ontworpen om klanten hun gebruikersproductiviteit te laten verhogen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld hun informatiewerkplek personaliseren en hun bedrijfsapplicaties, zakelijke gegevens, bureaubladhulpmiddelen en groepsactiviteiten samenbrengen.

 

Meer dan 400 klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie gebruiken de oplossingen van Lawson.

 

 

 

Reageer op dit artikel