nieuws

Ook coaches van TFC kunnen prijs winnen

Supply chain

Ook coaches van TFC kunnen prijs winnen
Training coaches The Fresh Connection

Momenteel wordt alles in het werk gesteld om de komende competitie van The Fresh Connection volop van start te kunnen laten gaan op maandag 7 februari. Nieuw in deze game is de rol van coaches. Hun taak is het om er voor te zorgen, dat de teamleden de opgedane kennis in het bedrijf weten te verzilveren. Vorige week kregen ze apart les. En nu komen ze ook zelf voor een prijs in aanmerking.

In voorbereiding op The Fresh Connection Competitie 2011, kwamen de coaches van een groot aantal deelnemende teams bij elkaar op het topinstituut Dinalog in Breda. Tijdens de komende competitie zal The Fresh Connection veel aandacht besteden aan het verdiepen van de leerervaring van de deelnemers.

 

Coach moet zelf buiten inhoud blijven

De coaches kregen uitgebreid inzicht in de teamdynamiek van de competitie. De belangrijkste coachingsvaardigheden werden belicht door prof. Dirk Buyens van Vlerick-Gent-Leuven School of management en prof. Jan Klabbers, expert op het gebied van serious gaming. Zo kregen de deelnemers duidelijk te horen dat het bij coachen vooral gaat om ‘empowerment’ en feedback. Door zelf buiten de inhoud te blijven zal het ze lukken om de zelfreflectie van de teams te bevorderen. Buyens illustreerde met een mooie, eenvoudige case het belang van goede communicatie.

Klabbers benadrukte vervolgens de rol van ‘spelen’ sinds mensenheugenis.  Business simulaties zijn een perfecte vorm om een leerervaring echt te ondervinden. Tijdens een simulatie ondergaan de deelnemers een concrete ervaring, inclusief de emoties die daarbij horen. Dat vergroot de impact enorm. Coaches moeten er voor zorgen, dat die impact ten goede komt aan het bedrijf in zijn totaliteit.

 

Aparte award voor de beste coach

The Fresh Connection zet zichzelf neer als ‘the ultimate supply chain experience’ op basis van het multidisciplinaire karakter van supply chain management en dus ook van  de game. Teams kunnen worden ondersteund door hun eigen coach en hebben de mogelijkheid een wekelijkse webinar bij te wonen, waar onderwerpen als supply chain strategy, S&OP en het nemen van complexe beslissingen in de supply chain worden belicht.

Zit er dan nog iets in voor de coaches zelf? Jazeker. Inspired-Search kondigde aan dat het wervingsbureau als TFC sponsor een competitie in het leven gaan roepen om de beste coach te bepalen. De beste coach zal op het finale event op 21 april de Inspired-coach award in ontvangst mogen nemen.

 

Doe mee met de TFC competitie 2011

 

 

Reageer op dit artikel