nieuws

Voorbereidende sessie voor TFC teams 2011

Supply chain

Voorbereidende sessie voor TFC teams 2011
Voorbereidende sessie voor TFC teams 2011

De winnaars van de twee voorgaande edities van het supply chain game The Fresh Connection gaan in twee voorbereidende sessies voor nieuwe teams een aantal belangrijke spelprincipes toelichten. “We hebben ons twee keer bewezen, dus we weten waarover we praten”, zegt Tim van Kampen, promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Samen met mede promovendus Boyana Petkova (links op de foto) gaat Tim van Kampen (rechts) een training verzorgen op 18 en 25 januari voor de teams die mee doen aan TFC 2011. "Het is een warming up voor teams die er echt voor willen gaan", aldus Van Kampen. Er zitten heel veel mogelijkheden en diepgang in het spel. Een paar principes die wij de afgelopen twee edities hebben gehanteerd gaan we nader toelichten. Deelnemers van de sessie krijgen na de uitleg de mogelijkheid om in een proefspel te ondervinden wat er gebeurt als je onze principes toepast."

 

Denk buiten kaders

De meeste TFC-deelnemers worden geprikkeld om in traditionele rollen te denken zoals die van productie en inkoop zoals die zijn gedefinieerd in het spel. "Pas als je dit los laat en uitgaat van de meest rendabele strategie voor het hele team kom je veel verder", volgens Van Kampen. "Denk buiten de grote kaders en kies bijvoorbeeld voor een goedkope leverancier en leg iets meer op voorraad, dan kun je ook betrouwbaar leveren aan productie. Weeg steeds af wat de verschillende alternatieven kosten en hoe dat in verhouding staat met de benodigde investeringen."

De voorbereidende sessies zijn kosteloos bij te wonen bij opgave voor 1 januari 2011.

 

Competitie 2011

The Fresh Connection is de eerste internationale competitie voor professionals op het gebied van supply chain management. Als een team maak je strategische en tactische keuzes gedurende 6 ronden/weken. De intelligente software achter de game berekent iedere week de consequenties van je keuzes. Deze resultaten vormen het uitgangspunt voor de volgende week. Het leereffect van de competitie wordt verrijkt door verschillende trainings mogelijkheden.

 

De competitie 2011 begint op 7 februari en eindigt op 26 maart 2011. Op 21 april 2011 is er het finale event; een inhoudelijk congres en tegelijkertijd een laatste strijd tussen de beste teams uit de competitie.

Het beste team van het Finale event mag meedoen aan het Internationale finale event in Pisa, Italie. Dit event vindt plaats op 9 en 10 september 2011.

 

Reageer op dit artikel