nieuws

CQM nieuwe winnaar The Fresh Connection-spel

Supply chain

CQM nieuwe winnaar The Fresh Connection-spel
Monique van den Broek - CQM - winnaar ronde zes

Wederom is er een nieuwe rondewinnaar bij The Fresh Connection: CQM. Het einde van ronde zes betekent ook dat alle rondes van het supply chain spel zijn gespeeld. De teams die naar de finaledag gaan op 22 januari zijn bekend. De laatste ronde van TFC was de beste ronde tot nu toe, met een nieuwe highscore: 23,2 procent!

 

"We hadden vooraf bedacht dat de maximale ROI die door de teams zou worden behaald rond de 20 procent zou liggen. Daar zijn sommige teams dus nog flink overheen gegaan", aldus Bas van Velzen van Involvation, de organisator van het The Fresh Connection-spel. Van Velzen doelt met zijn opmerkingen naast CQM op twee andere teams die de twintig procent ROI hebben overschreden: het FEB Operations team van de Rijksuniversiteit Groningen en de winnaar van ronde 5, het Innovations team van DAF Trucks. De ROI van Groningen scoorde 22,1 procent, DAF Trucks 21,7 procent.

 

Groningen algemeen winnaar TFC

Algemeen winnaar van de zes ronden van The Fresh Connection is het team van de Groningers. Ze hebben in die zes weken een gemiddelde ROI behaald van 16,6 procent. Tijdens de finaledag hebben ze aan die score niets meer, ieder team begint weer met een schone lei. Van Velzen: "Maar de goedscorende teams hebben natuurlijk wel het voordeel dat ze aan de finaledag beginnen met de instellingen zoals ze nu staan. Daarnaast hebben ze bewezen dat ze het spel goed begrijpen."

 

CQM: "Geweldig resultaat!"

CQM, de winnaar van ronde zes was al tweemaal dicht bij een ronde-overwinning, is zo’n team dat het spel steeds beter is gaan begrijpen. Na een voorzichtige start met een ROI van 3,5 procent behaalde het team in ronde 3 al een nette score van 12 procent ROI. "Maar in ronde vier zijn we iets te optimistisch geweest en hebben we teveel risico genomen. Dat was terug te zien in het resultaat", vertelt Monique van den Broek, binnen het team VP Operations. Volgens Van den Broek was ronde 4 een goed leermoment. "We wisten dat we een risico namen, maar daarna was ook duidelijk wat we wel en niet moesten doen. In ronde 5 behaalden we 18 procent ROI en dat we nu winnaar zijn is helemaal geweldig!" Binnen het team van CQM doet iedereen zijn eigen dingetje volgens de VP Operations. Op maandag komen we even bij elkaar en op donderdag weer, maar dan bepalen we welke veranderingen we doorvoeren. In ronde zes hebben we vooral de klantcontracten nog wat verder aangescherpt en wat kleine operationele zaken aangepakt, met goede afloop!"

 

Hogeschool Windesheim heeft beste studenten

Hogeschool Windesheim is de opleiding gebleken waar de beste teams aanwezig zijn. Twee teams van Windesheim hebben de finaleronde behaald, waarbij team Fresh Thinking Logistics met eindscore 9,4 procent ROI het winnende team is onder de studenten. De Hogeschool van Amsterdam heeft eveneens een team in de finaleronde.

 

Goede scores in ronde zes

Ronde zes kenmerkte zich door een positieve ontwikkeling. 52,4 procent van alle teams behaalde een positieve ROI. Niet eerder werd een dergelijk percentage behaald. In totaal heeft 44 procent van de teams een positieve ROI behaald binnen het spel. "De best scorende teams hebben zich in de laatste ronde eigenlijk vooral bezig gehouden met het aanpassen van details en ze hebben er echt het maximale uit weten te halen, heel knap!", aldus Van Velzen.

 

Alle finalisten:

 FinaleteamsFreshConnection.

 

 

Reageer op dit artikel