nieuws

Supply chain game zet duizend professionals aan het werk

Supply chain

Supply chain game zet duizend professionals aan het werk
SC game: The Fresh Connection gestart

Vandaag start The Fresh Connection, een online supply chain managementgame. In totaal loggen deze week 250 teams met elk 4 deelnemers in voor een opwarmronde. De nood is hoog. Het bedrijf The Fresh Connection is in zwaar weer terecht gekomen. De leverbetrouwbaarheid is dramatisch. Alleen een excellent supply chain team kan redding brengen.

 

De fabrikant van vruchtensappen moet zich drastisch hervormen op supply chain gebied. Met die boodschap gaan de teams aan de slag. Wekelijks stelt de spelleiding de deelnemers voor een nieuwe krachtproef. Het team, dat bestaat uit vier ‘managers’ vanuit inkoop, operations, sales en supply chain, moet komen met strategische en tactische oplossingen.

 

Grote variatie in teams

Initiatiefnemer Egge Haak van Involvation (foto) is buitengewoon tevreden met de aanmeldingen voor de game. ‘We wilden een spel voor professionals. Dat is ook gelukt. Van de deelnemers is 85 procent werkzaam in de praktijk. De rest is student of anderszins betrokken bij supply chain vraagstukken.’

De variatie in teams is heel breed. ‘Anders dan we dachten zijn het zeker niet hoofdzakelijk teams uit de FMCG (Fast Moving Consumer Goods), wat gezien de gekozen thematiek misschien logisch was geweest. Maar heel veel sectoren zijn vertegenwoordigd, ook bijvoorbeeld defensie en ministeries.’ Opmerkelijk is ook dat Nutricia een team uit Australië/Nieuw-Zeeland heeft ingeschreven. Verder doet een team uit Hongarije mee.

 

Gedwongen samenwerken

De basis van het succes van de game ligt volgens Haak vooral in het feit dat teams vanuit diverse disciplines gedwongen zijn samen te werken. ‘Daar ontbreekt het veelal aan in de praktijk. De game kan een aanzet vormen tot meer begrip voor elkaar.’

Onder de teams bevinden zich ook zo’n veertig studententeams. Het spel is niet in eerste instantie bedoeld voor studenten, maar het biedt wel interessante studiemogelijkheden.

The Fresh Connection is continu te volgen via deze website. Wekelijks presenteren we de top drie van zowel professionele teams als studententeams. Ook brengen we reacties van deelnemers en geeft deze site achtergrondinformatie over de vraagstukken die tijdens het spel aan de orde komen.

 

Lees ook:  

Reageer op dit artikel