nieuws

QAD lanceert grote ERP-update

Supply chain

QAD lanceert grote ERP-update
Pamela Lopker

Tijdens het EMEA-gebruikersevenement in Italie presenteerde ERP-leverancier QAD een nieuwe versie van zijn softwarepakket. Deze software, ontwikkeld voor productiebedrijven, biedt vanaf nu vooral meer flexibiliteit. Volgens ceo Pamela Lopker is dat nodig om QAD-klanten beter te laten inspelen op snel veranderende marktomstandigheden.

Versie 2008.1 is een vrij uitgebreide update van de ERP-bedrijfssoftware. Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de vorige editie van de software. De belangrijkste veranderingen zijn te vinden op het vlak van financieel-, manufacturing/distribution-, supply chain management en service en support.

 

Naast deze veranderingen is de update volgens ceo Lopker ook een volgende stap ‘op weg naar het bereiken van onze visie van de perfecte lean market voor wereldwijd producerende bedrijven’ .

 

Ook QAD speelt in op rollen werknemers

QAD is feitelijk bezig met het uitbreiden van de basis van de ERP-oplossing. In deze basis is net als bij Infor en Microsoft Business Solutions gekozen voor een rol-gebaseerde manier van werken. Maar QAD richt zich daarbij in eerste instantie op rol-gebaseerde veiligheid waar het aankomt op het opstellen van rapportages.

 

Aanvullingen functionaliteiten

Naast deze basis heeft QAD ook voor een aantal activiteiten verbeteringen doorgevoerd. Binnen de functionaliteit QAD Manufacturing zijn er meer hulpmiddelen aanwezig om te plannen. Ook wordt werken via de lean-denkwijze ondersteund. Binnen QAD Supply Chain zijn modules aangebracht die een bedrijf kunnen helpen om leveringen en leveranciers te managen door middel van een real-time samenwerking. 

Reageer op dit artikel