nieuws

Lawson is via SmartOffice helemaal bij de tijd

Supply chain

Lawson is via SmartOffice helemaal bij de tijd

Lawson liet tijdens de beurs ICT & Logistiek een demo zien met de nieuwe SmartOffice interface. Die interface, voorzien van een modern sausje, moet gebruikers in staat stellen tot het eenvoudiger dan voorheen koppelen van actuele informatie uit Microsoft- en Lawson-applicaties.

 

Volgens Frank Resink van Alfa-Beta Solutions, één van de resellers van Lawson’s ERP-oplossingen, is SmartOffice, zeker wanneer het is gekoppeld aan de nieuwe ProcessFlow Integrator een oplossing die efficiencyverhogend werkt voor bedrijven. Resink: "Een werknemer die met die twee tools werkt heeft automatisch in één omgeving interactie met collega’s en een overzicht over de processen binnen het bedrijf. Je kunt als het ware chatten en informatie delen via en over applicaties. En in tegenstelling tot voorheen kun je ook schermafbeeldingen naar elkaar sturen om zo nog duidelijker te maken wat ergens niet goed is, of aangepast moet worden."

 

 

Vier nieuwe tools

In totaal heeft Lawson vier nieuwe tools ontwikkeld: SmartOffice, processFlow Integrator, Lawson Mobility en Learning Accelerator. Al die tools hebben tot doel bedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van de bedrijfsprocessen. Via de SmartOffice-tool, dat inderdaad een beetje lijkt op een MSN-chatprogramma. De hele omgeving waarin de tools én het M3 ERP draait heeft veel weg van de look en feel van Windows, zowel van Vista als van XP. "Het is ook de bedoeling van Lawson geweest om het een frisse moderne uitstraling te geven", aldus Resink.

 

Interactie tussen processen

Interactie tussen processen is een van de belangrijke pijlers onder de nieuwe tools. Resink: "Het systeem constateert ergens een afwijking in de processen of workflow. Automatisch of handmatig kan er dan een bericht naar het ERP wworden gestuurd dat er een gebruiker moet worden aangestuurd.  Via de SmartOffice applicatie kan actie worden ondernomen en het is zelfs mogelijk om via SmartOffice direct een aanpassing in M3 te doen." In het geval van een nieuwe klant van een bedrijf kan er – wanneer deze in het systeem wordt ingevoerd – bijvoorbeeld direct een bericht naar de directeur worden verzonden zodat deze kan checken of de nieuwe klant kredietwaardig is. "In veel van de huidige ERP-oplossingen zit er tussen de interfaces fysiek nog een gebruiker voordat er actie wordt ondernomen, via deze nieuwe tools is het mogelijk zaken vooraf zo in te stellen dat dit niet langer het geval hoeft te zijn. Je hebt zo dus een samenwerking tussen personen en applicaties, tussen personen en personen en tussen applicaties en applicaties. Een samenwerking tussen ERP, workflow en business intelligence zogezegd."

 

Wat het betekent voor de logistiek manager

"Een logistiek manager heeft meer mogelijkheden om de prestaties van de logistieke zaken binnen zijn bedrijf te monitoren. Denk daarbij aan zaken als lever- en ketenperformance. En hij kan sturen vanuit de managementlaag maar ook verschillende processen met elkaar integreren zodat er een totaalbeeld ontstaat. Bij een fabrikant kun je op verschillende plaatsen processen hebben, maar via deze tools heb je wel het overzicht en de management info op één plaats", aldus Resink.

 

Leuk detail

De nieuwe Lawson tools zien er leuk uit, het zal ongetwijfeld veel te maken hebben met de ontwerpers ervan. Die werkten namelijk ook aan de iPhone van Apple. Resink: "Iets anders wat volgens mij ook absoluut geliefd zal worden is dat gebruikers de historie van hun stappen in het programma zien. Het is mogelijk om aan de hand daarvan gewoon dezelfde stappen terug te maken zonder dat je de weg in het systeem kwijt raakt."

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel