nieuws

PTV Intertour creërt optimalisatie van routes

Supply chain

PTV Intertour creërt optimalisatie van routes

De nieuwe versie 5.9 van planningsoplossing PTV Intertour bevat extra mogelijkheden om routes te optimaliseren. Hierdoor kan ook bij complexe taken, als het plannen van routes voor de bezorging van goederen in stadscentra, de meest efficiënte route worden bepaald.

 

Daarbij kan onder andere rekening worden gehouden met verkorting van de aflevertijd en reductie van het brandstofverbruik. 

 

Mefisto

De optimalisatiemogelijkheden in PTV Intertour 5.9 zijn verbeterd door gebruik te maken van de Mefisto(Meta Heuristic Framework for Optimalisation)-planningengine, die in samenwerking met de universiteit van Karelsruhe is ontwikkeld. Met de nieuwe versie van PTV Intertour kunnen planners complexe taken plannen met post-optimalisatiecriteria, zoals minimalisering van de tijd die nodig is voor de bezorging van de goederen en/of reductie van het brandstofverbruik. Door optimalisatie van de route kan volgens fabrikant PTV een aanzienlijke besparing op de transportkosten worden gerealiseerd.

 

Transportkosten

De nieuwe mogelijkheden zijn vooral nuttig voor planners die geconfronteerd worden met restricties, zoals korte tijdvensters en speciale eisen die aan voertuigen gesteld worden. De extra optimalisatiemogelijkheden zijn daarom vooral name nuttig bij stadsdistributie. De nieuwe methodiek is gebaseerd op het standaard planningsschema van PTV Intertour. Op de uitkomst daarvan worden de aanvullende optimalisaties uitgevoerd. Tijdens het optimaliseren zijn de planningsstatus, het optimalisatie-effect en de transportkosten continue zichtbaar op het scherm van de planner. De invloed van een bepaalde wijziging in de planning op de kosten van het transport is daardoor direct bekend.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel