nieuws

Efficiënter documentenbeheer levert Media Logistics forse besparing op

Supply chain

Efficiënter documentenbeheer levert Media Logistics forse besparing op

Media Logistics, de logistieke divisie van mediagroep Audax, is overgestapt op Streamserve Enterprise Document Presentment voor het samenstellen en beheer van documenten bestemd voor klanten en leveranciers. Hierdoor verlopen de processen die met documenten te maken hebben veel efficiënter, waardoor een forse besparing wordt gerealiseerd.

 

Media Logistics houdt zich bezig met fysieke tijdschriftendistributie naar 14.000 verkooppunten in de Benelux. Het bedrijf levert diensten als opslag en transport van magazines aan bedrijven binnen de Audax-groep en aan derden. Om de dienstverlening aan klanten en leveranciers te verbeteren implementeerde Media Logistics Enterprise Document Presentment (EDP) van softwarebedrijf Streamserve.

 

Klantgerichte documenten

Deze applicatie stelt Media Logistics in staat onafhankelijk van de bronapplicatie alle bedrijfsinformatie te benutten om automatisch klantgerichte documenten samen te stellen, conform huisstijl op te maken, dynamisch te verpersoonlijken en te verspreiden in ieder formaat en via ieder distributiekanaal. "Met deze applicatie kunnen we onze documentenproductie flexibel beheren door per klant informatie uit verschillende systemen te gebruiken", zegt Bob Furrer, projectmanager engineering en information bij Media Logistics. "Daarnaast kunnen we nieuwe documenten eenvoudig samenstellen en snel aan onze productielijn toevoegen."

 

Interne documentverwerking

Op termijn wil Media Logistics via StreamServe alle documenten digitaal aan klanten leveren via e-mail of via een webportaal waar de klant informatie kan krijgen en facturen kan ophalen. Tot op heden heeft Media Logistics via de EDP-oplossing 52.000 uur per jaar bespaard op ingehuurde chauffeurs. Bovendien zegt het bedrijf een betere kwaliteit dienstverlening en aanzienlijke besparingen in de interne documentverwerking te hebben  bewerkstelligd. Furrer verwacht daarom dat de investering in de EDP-oplossing in maximaal twee jaar wordt terugverdiend.

 

Lees ook

Reageer op dit artikel