nieuws

Geldtransporteur moet geheime ritten plannen

Supply chain

Geldtransporteur moet geheime ritten plannen
Group 4 securicor

Stefan Dettmer van beveiligingsbedrijf Group 4 Securicor vertelt over de selectie van een ritplanningssysteem. ‘We zijn wettelijk verplicht telkens andere routes te rijden en geldautomaten mogen niet op vaste tijdstippen worden bevoorraad. Dat stel nogal wat eisen aan je ritplanningssysteem.

Projectleider Dettmer vertelt tijdens zijn presentatie op ICT&Logistiek over de toepassing van het ritplanningssysteem PTV Intertour van PTV Nederland. ‘We gebruikten dit systeem al voor onze planning op strategisch en tactisch niveau, bijvoorbeeld om uit te rekenen vanuit hoeveel vestigingen we in Nederland moeten opereren en waar die vestigingen moeten staan. Het systeem rekent voor een bepaald scenario uit wat de distributie- en transportkosten zijn.’

 

Geldautomaten geven signaal

Het bedrijf merkt dat de dagelijkse planning steeds meer flexibiliteit vergt. ‘Geldautomaten worden van ICT voorzien en geven signalen af over de aanwezige geldvoorraad. Dit stelt ons in staat om Just in Time aan te leveren, maar dan moeten we hier rekening mee kunnen houden in onze dagelijkse planning.’

 

Succesvolle pilot

Voor deze operationele ritplanning heeft Group 4 Securicor een selectietraject doorlopen waarbij de keuze ook weer op PTV Nederland is gevallen. Het pakket is inmiddels volledig geïntegreerd met het ERP-pakket Microsoft Dynamisc AX en routeplanningspakket Map & Quide. Een eerste pilot is inmiddels succesvol doorlopen en 1 februari 2008 gaat het hele bedrijf live.

 

Grootste beveiligingsbedrijf ter wereld

Group 4 Securicor is ’s wereld grootste beveiligingsbedrijf. Het bedrijf is onder andere belast met de bevoorrading van geldautomaten, zowel munten als biljetten. Wekelijks worden er meer dan 30.000 klantlocaties bezocht.

 

Meer nieuws over ICT & Logistiek. 

Reageer op dit artikel