nieuws

Productiebedrijf wil af van maatwerk

Supply chain

Productiebedrijf wil af van maatwerk
Trobas Gelatine wil af van ERP maatwerk

Trobas Gelatine maakt sinds 1993 al gebruik van ERP-software van softwareleverancier Inter Access. De producent van gelatine vindt nu dat de software, Prodin-P2, te veel maatwerk en beperkingen oplevert en wil daarom met een nieuwe versie gaan werken, namelijk Prodin-P3.

Trobas Gelatine zag onder meer het ordergerichte niet meer terug in de oude Prodin versie. Na een marktverkenning is toen de keuze gevallen op de opvolger, Prodin-P3. Een belangrijk argument voor deze keuze was het vertrouwen in Inter Access en de ondersteuning die Inter Access geeft bij het (her)inrichten van de bedrijfsprocessen.

 

Draagvlak creëren

Voor de implementatie van de nieuwe software is bewust gekozen voor een aanpak gericht op de optimalisatie van administratieve bedrijfsprocessen. Daartoe is het afgelopen jaar hard gewerkt aan het in kaart brengen van de processen en het ontwerpen van nieuwe procesmodellen. Tevens is veel tijd besteed aan het creëren van draagvlak in de organisatie voor alle veranderingen. Een prominent verschil met de oude situatie is het leidend maken van de klantordergerichte processen, zowel bij verkoop, planning en werkvoorbereiding, productie en inkoop.

 

Fasering

Trobas Gelatine gaat met zo’n 20 gebruikers werken met Prodin-P3. Vanaf oktober 2007 gaat de producent met de eerste fase operationeel. Het totale project zal medio 2008 zijn afgerond.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel