nieuws

Sigarenfabrikant verbetert productieprocessen met nieuw ERP

Supply chain

Sigarenfabrikant verbetert productieprocessen met nieuw ERP
Sigarenfabrikant verbetert productieprocessen met nieuw ERP

Bogaert Cigars is in januari gestart met de implementatie van een ERP-oplossing van softwareleverancier QAD. De sigarenfabrikant maakte voor het aansturen van de productieprocessen voorheen gebruik van maatwerk gecombineerd met standaardsoftware.

Door de groei van het bedrijf, waren de grenzen van dit maatwerk inmiddels bereikt.QAD implementeert het softwarepakket MFG/PRO bij de sigarenfabrikant in ongeveer zes maanden. De software wordt eerst geïmplementeerd in de Belgische vestiging in Jabbeke. Het bedrijf besluit later of ook de Indonesische vestiging overstapt op het systeem. Belangrijk onderdeel bij de implementatie is het voorraadbeheer van de grondstoffen en halffabricaten waar accijns over wordt afgedragen.

 

Eén centraal systeem

Verder wil de sigarenfabrikant met de software vooral ook het logistieke traject optimaliseren. Het bedrijf maakt nu nog gebruik van verschillende systemen, waardoor het samenstellen van managementinformatie veel tijd kost. Door één centraal systeem in te zetten, is dat probleem op te lossen.

 

Ervaring met tabak

Bogaert koos voor QAD door de ervaring die de softwareleverancier heeft in de tabaksverwerkende industrie. Bogaert is de vierde sigarenfabrikant in de Benelux, die kiest voor QAD. Eerder koos ook onder meer de sigarenfabriek Agio voor de software van QAD.

 

Reageer op dit artikel