nieuws

QAD doet opmerkelijke overname

Supply chain

QAD doet opmerkelijke overname
Pamela Lopker van QAD

ERP-leverancier QAD heeft voor 14,5 miljoen dollar het Ierse Precision Software ingelijfd, een specialist in software voor douaneafhandeling. Het lijkt een opmerkelijke overname voor het timide softwarebedrijf van ERP-icoon Pamela Lopker.

Dat QAD nu Precision overneemt is ook weer niet zo raar, wie bedenkt dat beide bedrijven al jarenlang partners zijn. Het ERP-pakket van QAD, MFG/Pro werd bij menig bedrijf al aangevuld met de transportbeheerssoftware van Precision. De software van Precision, ondersteunt het afhandelen en internationale douane- en handelsregels. Eerder dit jaar kondigde QAD aan dat het dit soort aanvullende software in toenemende mate zelf wil gaan leveren.

 

Overnamegeweld in ERP-markt

Opmerkelijk is wel dat het uitgerekend QAD is dat op overnamepad is. Het Amerikaanse softwarebedrijf, nog steeds onder leiding van mede-oprichtster en ERP-icoon Pamela Lopker, heeft zich jarenlang juist weten te onttrekken aan al het overnamegeweld in de ERP-markt. Waar concurrent-ERP-leveranciers in de afgelopen jaren de ene na de andere overname aankondigde, bleef het bij QAD altijd opvallend stil. “Wij krijgen constant telefoontjes, maar wat voor belang hebben onze klanten bij een overname?’, vertelde Lopker in 2003 in een interview met LogistiekKrant.

 

Focus op productiebedrijven

Ook opvallend is dat QAD zich puur op productiebedrijven richt terwijl Precision Software ook bij logistiek dienstverleners en handelsfirma’s draait. Na de overname zal Precision dan ook als een aparte divisie van QAD blijven opereren, die zich ook op niet-productiebedrijven blijft richten.

 

Lees ook: QAD mag zich beter presenteren (bladarchief 2005).

 

Lees ook: Elektronische aangifte bij de douane (bladarchief 2003).

 

Reageer op dit artikel