nieuws

Belgische sigarenproducent kiest ERP

Supply chain

Belgische sigarenproducent kiest ERP
J. Cortès Cigars

De Belgische sigarenproducent J. Cortès Cigars gaat in de Belgische productielocaties de geïntegreerde ERP-software van QAD invoeren: QAD Global Enterprise Edition. Voorheen was dit systeem bekend onder de naam MFG/PRO.

Bron: J. Cortès Cigars

Doel van de implementatie:

  • de informatievoorziening verbeteren
  • het productieproces stroomlijnen
  • doorlooptijd van producten verkorten
  • voorraden verminderen.

Naar verwachting zal J. Cortès Cigars aan het eind van 2006 live gaan met het systeem.

 

Fragmentatie

Voorheen werkte men vooral met maatwerkapplicaties. Deze vergden wel veel handmatig invoerwerk en onderlinge conversie. Het productieproces werd hierdoor foutgevoelig en tijdrovend. Na voortdurende groei van het bedrijf liep men dan ook tegen de grens van de gefragmenteerde bedrijfssoftware aan. Na een marktevaluatie viel de keuze op de geïntegreerde QAD Global Enterprise Edition (GXE) van QAD.

 

Minder voorraad

Wim Thijssens, Operations Director bij Neos Sigarenfabriek NV en J. Cortès Cigars NV: “Door de inzet van QAD GXE zijn we verzekerd van accurate, eenduidige informatie over de verschillende onderdelen van het productieproces. Van inkoop en planning tot productie en voorraad, beschikken we nu voortdurend over de meest actuele gegevens die centraal ingevoerd en beheerd worden. Dat vormt de basis voor de stroomlijning van de bedrijfsprocessen die moet leiden tot een kortere doorlooptijd en minder voorraad. Op die manier kunnen we de efficiency verbeteren en gelijktijdig kosten verlagen.”

 

Familiebedrijf

J. Cortès Cigars is eigendom van de familie Vandermarliere. Naast België produceert men sigaren in Indonesië en Sri Lanka, op jaarbasis zo’n vierhonderd miljoen stuks. De productie in België vindt plaats op de locaties in Handzame (Neos Sigarenfabriek)  en Moen (Cortès Cigars) waar bij elkaar honderdvijftig mensen werken.

 

Lees ook: QAD doet opmerkelijke overname (27 september)

 

Reageer op dit artikel