nieuws

Metaldyne implementeert VMI-software

Supply chain

Metaldyne, fabrikant van metalen auto-onderdelen, gaat software voor vendor managed inventory (VMI) implementeren. Met deze software wil het bedrijf zijn toeleveranciers inzicht geven in de voorraadhoogtes op verschillende van de in totaal vijftig fabrieken. Die toeleveranciers kunnen dan zelf de voorraad beheren en zelfstandig aanvullen.

De eerste implementatie bij Metaldyne is inmiddels achter de rug. Met de VMI-software heeft het metaalbedrijf zijn voorraad tekorten kunnen elimineren en de grondstoffenvoorraad met twintig procent kunnen reduceren. Het bedrijf kan beter reageren op de behoeften van klanten zonder overtollige voorraden te hoeven aanleggen.
De software is geleverd door QAD. Het pakket Supply Visualization haalt data uit verschillende ERP-systemen en plaatst die op een afgeschermd deel van de webportal MFGx.net. Leveranciers die geautoriseerd zijn, kunnen deze informatie inzien en EDO-berichten aanmaken om het bevoorradingsproces te activeren.
Op dit moment test Metaldyne een soortgelijke applicatie van QAD voor voorraadbeheer volgens de kanban-methode. Leveranciers krijgen hiermee inzicht in de status en de hoeveelheid kanbans bij Metaldyne. Ook hierbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde webportal.

Reageer op dit artikel