nieuws

Inter Access wint SAP innovation Award 2002

Supply chain

De SAP Innovation Award 2002 voor de meest innovatieve SAP-Partner van 2002, is dit jaar uitgereikt aan Inter Access. Dit laatste bedrijf ontvangt de bekroning voor een op SAP gebaseerde inkoopoplossing voor de Gasunie. De jury koos voor deze oplossing vanwege de creativiteit waarmee bestaande functies zijn gebruikt voor de ontwikkeling van innovatieve functionaliteiten in een nieuw product, dat ook voor andere organisaties zeer relevant is.

SAP Nederland reikt de SAP Innovation Award jaarlijks uit aan die partner die zich onderscheidt door creativiteit en innovativiteit bij de ontwikkeling van oplossingen op basis van SAP-technologie.

De inkoopoplossing die Inter Access heeft geïmplementeerd bij de Gasunie is gebaseerd op mySAP Supplier Relationship Management (mySAP SRM). De oplossing automatiseert een groot aantal handmatige handelingen binnen het inkoopproces en maakt het mogelijk om het beheer van de inkoopcatalogus nu centraal te laten plaatsvinden. Niet alleen stelt dit de Gasunie in staat om aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren, SAP’s oplossing heeft bovendien geleid tot een vergaande stroomlijning van het inkoopproces en een sterke vereenvoudiging van het beheer. Hiervoor maakte Inter Access een creatieve combinatie van bestaande technologische componenten. Deze implementatiemethode kan bovendien in de toekomst ook snel ingezet worden bij andere organisaties. Een dergelijke vereenvoudiging van het beheer werd nooit eerder toegepast.

Reageer op dit artikel