blog

‘Ik weet heeeel veeeeel over voorraadbeheer!’

Supply chain 2040

‘Ik weet heeeel veeeeel over voorraadbeheer!’

Ik weet heeeel veeeeel over voorraadbeheer!! “Nou, dat willen wij dan graag zien.” Voorraadexpert Paul Durlinger, het brein achter de Nationale Voorraadtest, daagt logistiek en supply chain studenten die denken veel te weten over voorraadbeheer, mee te doen. In deze blog legt hij uit voor wie de test is bedoeld en waar deelnemers op moeten letten.

De Nationale Voorraadtest is een mooie eerste stap. Het geeft ons (en jou natuurlijk ook) een idee waar je staat qua kennis. Met deze test toetsen wij hoe goed je de theorie beheerst en of je deze ook kunt toepassen. En ik geef alvast een waarschuwing, het is niet altijd even gemakkelijk.

Meer dan klassiek voorraadbeheer

We zijn op zoek naar de toppers, dus dit zie je ook terug in de test. Ik heb niet doelbewust gezocht naar ‘instinkers’ maar ik wil wel onderscheid kunnen maken tussen de mannen en de jongens, en misschien gevaarlijk in de #metoo tijd: tussen de meisjes en de vrouwen. Dus er zitten heel pittige vragen tussen, maar het is gebleken dat het maakbaar is. We hebben er uitgebreid naar gekeken om onduidelijkheden te vermijden. De vragen gaan iets verder dan het klassieke voorraadbeheer. Er zit ook iets supply chain-achtigs in. En ik weet ook dat niet in alle opleidingen alles verteld wordt, maar ik bepaal de onderwijsprogramma’s niet. Een echte topper moet echter een goede score kunnen bereiken op de test. Een uitdaging dus.

Meer tijd levert strafpunten op

We kijken naar twee dingen; naar het aantal goede antwoorden en naar de tijd, die je nodig had om de test te maken. We hebben een streeftijd, meer tijd levert strafpunten op, minder tijd bonuspunten. Dat betekent twee dingen, raffel niet alles af, maar blijf ook niet te lang stil staan bij een vraag, die je écht niet weet. Van een topper verwachten we toch minstens 12 van de 13 antwoorden goed.

Plek in Slimstock Toptalent Programma

De toppers maken een kans op een plek in het Toptalent Programma bij Slimstock. De test is een uitgelezen kans om te kijken hoe je ervoor staat en of je opgefrist moet worden over het onderwerp. Het kennisplatform IMCC is ook een mogelijke bron van inspiratie voor iedereen die geïnteresseerd is in de supply chain.

We zijn erg zorgvuldig, maar er kan altijd iets misgaan. Dus ik sta altijd open voor (positieve, opbouwende) kritiek. Wordt het alleen maar beter van. Veel plezier en succes!

 

Auteur: Paul Durlinger, docent en consultant met specialisatie voorraadbeheer

Reageer op dit artikel