blog

Zeven tips voor online ketenintegratie

Supply chain

Zeven tips voor online ketenintegratie

Het gebruik van cloud-oplossingen zorgt ervoor dat iedereen veel meer inzage heeft in elkaars processen. Zeven manieren van Tonnis de Boer om uw supply chain slimmer te maken met cloud.

Veel productie- en handelsbedrijven hebben hun interne processen geautomatiseerd en onder controle maar communiceren nog via e-mail en fax met hun klanten en leveranciers. Traditionele integratie-oplossingen zoals EDI zijn niet meer toereikend om snel te kunnen blijven reageren op veranderende marktomstandigheden.

Meer aandacht voor ketenoptimalisatie

Volgens het onderzoek van Supply Value is de inkooptrend ‘meer aandacht voor ketenoptimalisatie’ is gestegen van de achtste plaats (score 3.8 op een schaal van 1 tot 5) in 2014 naar de eerste plaats (score 4.15) in 2015. Ketenoptimalisatie wordt in de huidige markt gezien als de manier om verdere verbeteringen te realiseren. Om ketenoptimalisatie te realiseren moeten organisaties beter samenwerken. Organisaties moeten kijken naar de gehele waardeketen en ervoor zorgen dat informatie en kennis binnen de keten optimaal wordt gedeeld.

Slimmere supply chain

Het gebruik van cloud oplossingen zorgt ervoor dat iedereen veel meer inzage heeft in elkaars processen en de time-to-market van de gehele keten verkort kan worden. Wij geven u zeven manieren voor een slimmere supply chain met behulp van een cloud gebaseerd supply chain portal:

  1. Eén versie van de waarheid: alle partners in een supply chain beschikken via een supply chain portal over dezelfde informatie, op hetzelfde moment.
  2. Samenwerken & Inzage: met behulp van een supply chain portal heeft u direct inzage in de processen bij uw klanten en/of leveranciers. Er kan eenvoudig informatie gedeeld worden over inkooporders, voorraad en de status van leveringen.
  3. Voorspelbaarheid: een digitale supply chain kan gebruik maken van voorspellende en historische analyse. Supply chain managers kunnen pro-actief sturen op uitzonderingen, het normale inkoopproces verloopt min of meer automatisch.
  4. Schaalbaarheid: een supply chain portal in de cloud biedt onbeperkte mogelijkheden om de infrastructuur te faciliteren waarbinnen talloze partners kunnen worden aangesloten.
  5. Snelheid en ‘Agile’: met cloud technologie kunnen bedrijven hun time-to-market verkorten, met meer flexibiliteit en minder orderadministratie.
  6. Analyse: de cloud bied veel grotere mogelijkheden om alle supply chain data te analyseren en om te zetten in ‘actionable insights’ voor uw medewerkers. Via traditionele rapportage methoden is deze hoeveelheid data bijna niet meer te verwerken, de cloud maakt analyse van data uit verschillende bronnen mogelijk.
  7. Minder kosten: een supply chain portal op basis van cloud-technologie neemt de kosten weg van complexe integratieprojecten. Ook voor MKB+ bedrijven is dit nu beschikbaar en toepasbaar.

Weet u nog een nummer acht? We horen het graag.

Bron: Tradecloud

Reageer op dit artikel