blog

Spyker gefeliciteerd met Saab

Supply chain

Spyker gefeliciteerd met Saab
Hessel Visser over de overname van Saab door Spyker

Het is een bijzondere prestatie van Spyker dat ze door GM geselecteerd zijn om Saab over te nemen. Dat is zeker een felicitatie waard. Het zou prachtig zijn als ze Saab echt weer levensvatbaar kunnen maken.

Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen weten we nog niet, maar dit kan weer een apart verhaal worden. Heb veel respect voor het lef. Ben heel benieuwd welke joker Muller en consorten uit de kast hebben gehaald. Misschien moet ik mijn mening nu wel helemaal gaan bijstellen. Dat doe ik graag, want Saab verdient een goede toekomst.

 

Het is niet de eerste dat een bedrijf, dat bijna of helemaal failliet gaat, door een turnaround weer gezond kan worden. Denk maar eens wat er met DAF is gebeurd. Lean wordt daar actief toegepast. Sinds het faillissement is dat bedrijf een totaal andere weg ingeslagen en zeer succesvol gebleken. Het klantenorderontkoppelpunt (KOOP) werd daar op een goede wijze ingevoerd. Misschien zou het KOOP ook voor Saab wel eens een mooie suggestie kunnen zijn. En als ze dat nog eens met Lean weten te combineren dan zouden de kansen op succes toe kunnen nemen. Door mij wordt deze ondernemers veel succes gewenst.

Reageer op dit artikel