blog

Logistici weten vooral elkaar te vinden

Supply chain

Logistici weten vooral elkaar te vinden
Nederland=Logistiek

Natuurlijk is het van belang dat vakgenoten elkaar weten te vinden. Om kennis te delen en zo kennis te vergroten. Om te leren van elkaar en zo logistieke ketens te optimaliseren. Om op die manier handel en industrie te helpen.

Prachtig, maar als niet logisticus heb je een blinde vlek voor al die actviteiten. De meeste buitenstaanders denken dat goederen zich vanzelf verplaatsen; vanzelf op de juiste plek op de juiste plaats staan. Velen in de maatschappij weten niet welke hoogstandjes logistici leveren in de coulissen. Hoogstandjes om aan al die behoeften van diezelfde buitenstaanders te voldoen.

 

Meer begrip voor en aanwas van logistiek talent zou niet alleen terechte erkenning voor het vak zijn, maar is vooral noodzakelijk. Broodnodig om ook in de toekomst in de behoeften van onze handel en industrie te kunnen blijven voorzien. Om de attentie bij buitenstaanders voor logistiek te vergroten is de campagne ‘Nederland is Logistiek’ van start gegaan. Advertenties met de slogan ‘Logistiek, de kunst van het slim organiseren’ stonden in vele dagbladen.

 

De komende tijd gaat het erom de buitenstaander ook meer inzicht te geven in de talenten van logistiek. Hulpmiddel daarbij is de website http://www.nederlandislogistiek.nl/. Deze moderne site laat die buitenstaander logistiek ‘beleven’. Beleven door korte filmpjes. Zoals een filmpje over Formule 1 en de slimme organisatie daarvan. Maar ook een casus als Lowlands. Daarmee krijgt de buitenstaander inzicht in de logistieke uitdagingen bij het organiseren van een groot festival. Het beleven van de buitenstaander kan verder gaan door interesse in een logistieke opleiding of zelfs een logistieke vacature. Allemaal te vinden op deze website.

 

Ik roep logistici op om de website te vullen met belevenissen met logistiek. Zo worden meer buitenstaanders bereikt. En daardoor worden zij net even minder buitenstaander. Met hopelijk als resultaat, dat de aanwas van studenten logistiek toeneemt, net als de waardering voor het vak. Maar laten we er dan samen voor waken dat de nieuwe adepten ook niet hun werk slechts in de coulissen doen!

 

 

Reageer op dit artikel