blog

Lean en green tijdens kerst. Doet u mee?

Supply chain

Lean en green tijdens kerst. Doet u mee?
Lean en green tijdens kerst. Doet u mee? Blog van Hessel Visser

Lean en green zijn thema’s die niet meer weg te denken zijn in onze logistieke wereld, maar hoe zit dat nu thuis? Waar komt het eten vandaan? Hoe gaan we het bereiden? Wat voor cadeautjes kopen we? Ik loof prijzen uit voor de beste vier initiatieven.

 

De tijd rond kerst vraagt van ons weer om een stukje bezinning.  Lean en green zijn thema’s die niet meer weg te denken zijn in onze logistieke wereld, maar hoe zit dat nu thuis? Hoe gaan we de kerstmaaltijd verzorgen? Welke producten gaan we aanschaffen? Waar komt het eten vandaan? Hoe gaan we het bereiden? Wat voor cadeautjes kopen we mogelijk voor elkaar? Wat zijn uw voornemens om de komende dagen zinvol door te brengen? En wat doen we dan na de kerst? Is het een eenmalige activiteit of veranderen we ons leef- en eetpatroon voorgoed?

 

Thuis processen verbeteren

In deze blog vraag ik u hier eens verder over na te denken. Gewoontes worden ter discussie gesteld. Daarnaast vragen we om uw creativiteit teneinde vernieuwend bezig te zijn in en rondom huis. En wie weet kunnen we de oplossingen die u heeft, gebruiken om het in ons werk de verbeterprocessen te realiseren. Op de foto ziet u al een voorbeeld van een gezin dat twee afwasmachine heeft aangeschaft. Zij hoeven de afwas niet meer op te bergen na afloop. Het is wel lean, maar misschien niet zo green. Van u verwachten we nog betere voorstellen. Wij zijn benieuwd naar uw creativiteit.

 

Hoofdprijs: Lean fotoshoot

Om deze actie leven in te blazen stel ik vier cadeaus ter beschikking.

  1. De hoofdprijs is een Lean fotoshoot in uw onderneming. Een dagdeel lang wordt uw organisatie doorgelicht door middel van het vastleggen van situaties die weleens voor verbetering in aanmerking zouden kunnen komen.  Degenen die mijn expertise op dat gebied kennen weten hoe verrassend en waardevol een dergelijk project kan zijn.
     
  2. De tweede prijs is een exemplaar van het boek "Werken met logistiek" van Ad van Goor en mij ter waarde van €59,95.
     
  3. De derde prijs is een exemplaar  van ons boek "Beginnen met logistiek
     
  4. Tot slot is er zelfs nog een vierde prijs in de vorm van een fles echte Champagne.

Ik daag u uit om eens met lef vernieuwingen aan te dragen. Publicatie van uw voorstellen moet natuurlijk mogen om het dienstbaar te laten zijn aan onze samenleving.

 

Sluitingsdatum  31 januari

Door de voorstellen al direct op te nemen als reactie op deze blog kunnen we u betrekken bij het verbeterproces. We verwachten dat u de ideeen zoveel mogelijk toelicht met behulp van een foto en/of een tekening. Deze kunt u opsturen naar hesselvisser@chello.nl

De sluitingsdatum is  31 januari, want we geven u graag de gelegenheid het idee te laten rijpen. We kiezen er voor de ideeën op de site te zetten zodat de lezer ook mee kan oordelen over de haalbaarheid en zinnigheid.

De redactie van logistiek.nl zal uiteindelijk de prijs toekennen aan de beste ideeën.

 

Laten we de creativiteit in Nederland omzetten in daden en de oplossingen delen en vermenigvuldigen.

Reageer op dit artikel