blog

ISO 28002 komt eraan: what’s next?

Supply chain

ISO 28002 komt eraan: what’s next?
ISO 28002 komt eraan: what's next?

Op 30 november 2010 landt een brief op de deurmat. Een brief van jouw verzekeraar. Voortaan moet je 20 procent meer premie betalen als je niet voldoet aan de nieuwe norm ISO 28002.

Dat is een hoop geld! Maar wat behelst die norm?

Verzekeraars willen risico’s in de greep krijgen. En dan vooral risico’s in de supply chain. De kosten van branden, vermiste containers, diefstal en product recalls rijzen de pan uit. Logistieke verstoringen die, volgens de verzekeraar, vooral het gevolg zijn van niet zo slimme logistieke keuzes. Dat moet beter!

De nieuwe ISO 28002 standaard biedt normen voor de ‘specification for security management for the supply chain – Resilience in security in the supply chain’. In gewoon Nederlands: de procesnormen voor een veilige en robuuste logistieke keten. De norm komt eraan en is vanaf 2011 beschikbaar. ISO 28002 is een aanvulling op de reeds actieve ISO 28003 norm. Grote trekkers van de nieuwe norm zijn FedEx, Coca-Cola, Cisco, Boeing, GE en verzekeraar Zurich. Redenen genoeg om de ontwikkelingen te volgen op: http://scrlc.com/index.php

Hoe deze norm ook wordt ingevuld in het komende jaar…. een ding is zeker! Het wordt de nieuwe norm voor veilige en robuuste wereldwijde logistieke keten. Zorg dat je er klaar voor bent, voordat de brief op de deurmat ligt.

Reageer op dit artikel