blog

Consument moet retourlogistiek aansturen, niet producent

Supply chain

Ik geloof niet in de pull-strategie welke de producent van elektronica verplicht om producten terug te nemen. Volgens mij is beloning van de consument dé manier om een massale retourstroom op gang te brengen.

Waarom retourneren we producten uit de markt? We willen geen elektronisch afval achterlaten in een schone wereld. Dat klinkt mooi maar hoe organiseer je dat? Doe je dat via push of pull?

 

Vanuit de lean-gedachte dien je de keten aan te sturen op basis van een pull vanuit de klant. Betekent dit dat je bij retourlogistiek omgekeerd, dus vanuit een push vanuit de klant, moet redeneren? Ik vind van wel.

 

Om het retourneren van elektronisch afval te stimuleren kennen we de WEEE wetgeving, welke de producent verplicht om zorg te dragen voor de verwerking van elektronisch afval. Vanuit de klant geredeneerd is WEEE een echte pull strategie en ik geloof niet dat deze wetgeving echt gaat zorgen voor het massaal retourneren van elektronisch afval uit de consumentenmarkt.

 

WEEE is namelijk gebaseerd op het principe van straffen van de overtreder (de producent). Ik geloof meer in een push strategie gebaseerd op beloning van de consument voor goed gedrag om elektronisch afval te retourneren.

 

Een mooi voorbeeld hiervan is Myboneyard.com. Op deze website kan ik als Amerikaanse consument aangeven welk product ik graag wil retourneren. Als voorbeeld heb ik mijn oude iPod 10GB genomen. Myboneyard.com geeft me 11$ als ik dit product retourneer. Zodra ik dat doe, doe ik afstand van mijn iPod en wordt Myboneyard eigenaar. Zeer waarschijnlijk halen zij vervolgens meer dan 11$ waarde uit mijn iPod maar dat is hun verdienste.

 

Ik moet binnenkort ook mijn GSM abonnement vernieuwen en dan mag ik een nieuwe telefoon uitkiezen. Het valt me op dat telefoonaanbieders tegenwoordig ook iets teruggeven voor mijn oude telefoon. Ook hier word ik blijkbaar beloond voor mijn goede gedrag om mijn oude telefoon niet in de keukenla te leggen.

 

Volgens mij is beloning van de consument dé manier om een massale retourstroom van elektronica op gang te brengen. De beloning kan vervolgens gefinancieerd worden door waarde te halen uit de retourstroom.

 

Geloven jullie in het belonen van consumenten om afgedankte elektronica te retourneren?

 

De site Myboneyard.com: Thye simple, safe and smart way to recycle electronics!

Reageer op dit artikel