blog

APS-leveranciers kunnen alles, zeggen ze

Supply chain

APS-leveranciers kunnen alles, zeggen ze
Dr. Wiers

Geachte APS-dokter, we hebben een APS-selectie gestart en een vragenlijst naar leveranciers gestuurd. Maar alle leveranciers antwoorden dat ze alles kunnen! Dit lijkt ons onwaarschijnlijk, maar hoe prikken we door de wat al te optimistische antwoorden heen?

Diagnose

Dit is een lastig probleem voor de beginneling in APS-land. Voor de leverancier geldt als doel bij dit soort vragenlijsten: zorgen dat je met de klant aan tafel komt. Antwoorden worden daarom vaak positiever gesteld dan de werkelijkheid, en regelmatig wordt er simpelweg gelogen. Als u bijvoorbeeld vraagt of een pakket multi-user is zal een leverancier dit met ‘ja’ beantwoorden en later stellen dat dit inderdaad mogelijk is als de ene gebruiker uitlogt voordat de andere met het model aan de slag gaat!

 

Advies

Het inroepen van externe hulp met ervaring bij APS-selecties is aan te raden – u mist simpelweg de klappen van de zweep om op bepaalde punten gericht door te vragen. Check de antwoorden door de leveranciers een prototype te laten maken van uw situatie, en ga op referentiebezoek.

Reageer op dit artikel