artikel

Groei Infor noopt tot uitbreiding partnerbase

Supply chain 385

Kees van den Houten werkt nu een jaar bij Infor. De redactie sprak de nieuwe leidsman van Infor Benelux in Washington D.C. tijdens de jaarlijkse gebruikersbijeenkomst van het softwarehuis: Inforum. Omdat Infor in de Benelux groeit, wil hij een aantal dingen veranderen. “We moeten een schaalbare organisatie worden.”

Groei Infor noopt tot uitbreiding partnerbase

Van den Houten raakt net als vele andere bezoekers van Inforum 2018 ook zelf erg geïnspireerd van wat hij zoal hoort tijdens de driedaagse gebruikersbijeenkomst. “De reden dat ik bij Infor kwam, is toch wel de innovatiekracht en de investeringen die in innovatie worden gedaan. Dat sprak mij enorm aan. Een enthousiaste organisatie waarbij we allemaal één doel hebben en dat is onze klanten succesvol maken. Dat motiveert heel erg. De Benelux is best een bijzondere organisatie. De meeste landen hebben verkoopkantoren, in de Benelux hebben we ook heel veel mensen die bij development zitten. Van de 700 werknemers werken 500 bij development.

Schaalbare organisatie

Ik denk dat er weinig softwarepartijen zijn die de groeicijfers halen die wij voor ogen hebben. Dat betekent ook dat je een bepaalde dynamiek in je organisatie krijgt, maar dat er ook nog bepaalde dingen geregeld moeten worden die nu nog niet geregeld zijn. We moeten een schaalbare organisatie worden. Ik wil daarom een paar dingen veranderen.

Meer partners nodig in Benelux

Onze partnerbase is nu niet van een zodanig volume dat ik zou willen. We hebben op dit moment zoveel werk, er zijn zoveel klanten die vragen om onze nieuwe oplossingen. Dat kunnen we met eigen Infor-consultants niet aan. Daarnaast vind ik het heel erg belangrijk dat als we aan tafel zitten bij de klant, we ook echt de taal van de klant spreken. Wil je de klant goed kunnen bedienen, dan moet je weten wat er in zijn industrie afspeelt, wat de uitdagingen zijn en hoe de klant zijn eigen klanten het beste zou kunnen en willen helpen. Als je dat begrijpt, kun je een goede conversatie met de klant aangaan en kun je ook goed helpen om ons productportfolio op de juiste manier bij de klant te positioneren. Op het moment dat je de kennis niet hebt, heb je een lastige wedstrijd. Dus ik wil heel graag een industriegerichte focus binnen het hele team bereiken.

Industrie focus

Dat betekent dat we mensen verantwoordelijk maken voor een bepaalde industrie, die daar alles van weten en daar ook de sales en go-to-market strategie voor gaan bepalen. Dus die kennis moeten we in huis halen of in huis hebben, of er moeten partners zijn die deze kennis hebben. In de Benelux hebben we een aantal partners zoals Marino Automotive Solutions voor de automotive branche en Alfa-Beta solutions in de food & beverage markt. Die partijen zijn helemaal thuis in die industrie, en weten daar alles van af. Waar ik graag naartoe zou willen, is dat we ook meer partners gaan aantrekken die zich op andere industrieën gaan richten.

Schoolverlaters zelf opleiden

Ik wil dus eigenlijk het hele ecosysteem om Infor heen zien te optimaliseren. Er moeten niet alleen nieuwe partners bij komen, maar de bestaande partners moeten ook met ons  meegroeien. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt betekent dat niet alleen dat je mensen bij de collega’s in de markt weghaalt, het betekent ook dat je mensen van het begin af aan zelf zult moeten opleiden. We willen schoolverlaters aan ons binden en zelf opleiden, zodat ze over een x-aantal jaren het werk kunnen doen dat we van ze verwachten.”

 

Lees ook: Inforum zet stap naar autonome supply chain

 

Reageer op dit artikel