artikel

WMS nodig? Dit is de keuze van Blokker en Forever Direct (bekijk de webinar)

Supply chain 1236

WMS nodig? Dit is de keuze van Blokker en Forever Direct (bekijk de webinar)

Hoe kan een WMS bijdragen aan optimalisatie van de supply chain in een veranderende omgeving? Blokker, Forever Direct, WMS expert René van den Elsen, Manhattan en Centric delen hun visie en ervaringen.

Zonder een goed WMS wordt het niks.  Immers zonder een accurate voorraad kun je de klant niet goed bedienen. Dat stelde Roel Megens, eindverantwoordelijke bij Retail Logistics dat verantwoordelijk is voor de e-fulfilment van Blokker.nl en Blokker.be tijdens de WMS webinar dat dinsdag 28 maart live werd gehouden. Blokker heeft een nieuw e-fulfilment dc in Gouda. 

BEKIJK DE WEBINAR

 

Voorraadbeheer wordt onderschat

Goed voorraadbeheer is essentieel. “Een randvoorwaarde om succesvol te zijn.” Een open deur zult u zeggen, maar niets is minder waar. “Het wordt vaak onderschat. “Bedrijven zijn teveel gefocust op het uitleveren”, aldus Megens. “Bij e-commerce heeft de klant al betaald en besteld. Daarom doen we tijdens het pick- en packproces checks om te zorgen dat de consument het juiste product krijgt”, aldus Frank van Veenendaal, key accountmanager bij Centric. Centric levert het WMS pakket Locus waar Blokker.nl gebruik van maakt.  Met de opkomst van same day delivery wordt een goed voorraadbeheer alleen nog maar belangrijker. Megens: “Je hebt geen tijd meer om fouten te fixen.”

WMS dag op 19 april

De webinar was een voorproefje op de WMS dag op 19 april. Ook dan staan de praktijkverhalen van Blokker en Forever Direct centraal. Hoe hebben deze retailbedrijven WMS aangegrepen als tool om hun supply chains te vernieuwen?

WMS moet toekomstgericht zijn

Pieter Van Den Broecke, managing director Centraal Europa bij Manhattan en WMS expert René van den Elsen gingen onder meer in op de stelling: Upgrade van WMS is te vaak te ingewikkeld om snel te kunnen schakelen? Als dat zo is dan heb je volgens de WMS expert een verkeerd WMS pakket. “WMS moet ingericht zijn op de toekomst, op verandering”, is zijn advies. “Dan is die upgrade niet lastig. “Maar als je een rigide WMS hebt met veel maatwerk dan vereist iedere verandering een complete verbouwing. Dat moet je niet willen.”

Lees ook
Waarom investeren in WMS? 

Forever Direct minimaal maatwerk WMS

Volgens Van Den Broecke is Forever Direct, een groothandel in aloë vera producten met een EDC op Borchwerf,  een goed voorbeeld waarbij met ‘minimaal maatwerk een zeer flexibel systeem’ is opgericht. “Na twee, drie jaar hebben we bij Forever Direct een upgrade uitgevoerd in 3 maanden tijd met minimale ondersteuning van onze consultants.”

 

Reageer op dit artikel