artikel

‘Physical Internet is een cruciale innovatie’

Supply chain 1430

‘Physical Internet is een cruciale innovatie’

We willen graag voorop blijven lopen als logistieke natie met onze diversiteit aan modaliteiten. Physical Internet kan een belangrijke rol in die toekomst spelen.

Dat stelt Lóri Tavasszy hoogleraar aan de TU Delft in een interview met Logistiek (editie april 2017). Physical Internet is volgens de hoogleraar een cruciale innovatie.

Wat is Physical Internet?

Distributiecentrum van iedereen

“Hoe gaan goederenstromen op den duur – rond 2040 – zichzelf organiseren? Nu is dat nog wat vaag, maar hier ligt nog een hele grote optimalisatieslag. Stel je voor dat de 53.000 dc’s in Amerika niet meer ter beschikking staan van één of twee partijen, maar van iedereen.”

Zie ook
Physical Internet en de gestandaardiseerde containers (video)

Physical Internet wordt langzaam omarmd

“De meeste bedrijven maken gebruik van hooguit tien dc’s. Fragmentatie zorgt altijd voor inefficiency. Ik zie nu dat dit idee, dat is komen overwaaien vanuit Canada en Frankrijk, door heel veel wetenschappers wordt omarmd, naast mijzelf. Hopelijk kunnen we hiermee onszelf opnieuw uitvinden en de bestaande roadmaps verbinden tot één visie Dus laten we nu een plan maken voor de ontwikkeling van het fysieke internet. Want dat is er nog niet.”

Lees het hele interview met Lóri Tavasszy in Logistiek, editie april 2017

Abonneren Logistiek

Reageer op dit artikel