artikel

NE DistriService: real time data voor efficiënte distributie raamdecoratie

Supply chain 775

NE DistriService: real time data voor efficiënte distributie raamdecoratie

Raamdecoratie distrubutiespecialist NE DistriService heeft sinds kort volledige controle over wat er met de pakketten gebeurt. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in nieuwe handterminals. Door de hardware kan men de opdrachtgever informeren, maar ook intern actie ondernemen wanneer er iets mis gaat.

De distributie van raamdecoratie is een vak an sich. Een nichemarkt waarbij de producten met de grootste zorg van A naar B moeten worden vervoerd. De kwetsbare raamdecoratie is vaak in dunne doosjes verpakt en moeilijk te vervoeren vanwege de lange afmeting. NE DistriService brengt raamdecoratie naar winkels en consumenten. Ook halen ze de kwetsbare raamdecoratie bij de opdrachtgever op. Een cross-docking distributieproces dat vanwege de aard van de goederen al complex genoeg is. Het is dus van groot belang dat de distributieprocessen effectief en efficiënt verlopen. Mark Molhoek, hoofd ICT NE DistriService: “Dankzij de oplossing van CaptureTech weten wij exact welke goederen zijn binnengekomen en waar deze gestald zijn.”

Cross-docking met Track & Trace

Het distributieproces van NE DistriService bevindt zich in Nunspeet. Bij binnenkomst op het distributiecentrum worden de goederen gelijk gescand met behulp van handlezers. Molhoek: “Het is ontzettend belangrijk dat dit direct bij binnenkomst gebeurt. Op basis van het inlezen wordt namelijk de locatie bepaald waar de goederen gesorteerd kunnen worden. Voorafgaand aan het inlezen weten we welke goederen we kunnen verwachten en wat de eindbestemming is. Dankzij het scannen worden deze gegevens uit onze database gekoppeld aan het gescande product. De goederen worden op basis van een rijschema en gegevens uit onze database weer bij elkaar gezocht en gescand wanneer deze op transport gaan”.

Molhoek:” Wij scannen op basis van een barcode. Dit zijn niet onze barcodes, maar de barcode die de klant zelf gebruikt vanuit de eigen productie. Deze codes moeten uniek zijn, identificeerbaar en te herleiden naar de afzender. Om al deze barcodes te kunnen lezen met de Honeywell scanners moeten deze optimaal worden in- en afgesteld.”

Lees ook: 
Honeywell betaalt 1,5 miljard dollar voor Intelligrated
Volop kansen met mobile devices voor kwaliteit van arbeid

Transparantie distributieproces

Dankzij de Honeywell hardware en de door NE DistriService ontworpen software, biedt NE DistriService de opdrachtgevers (die hier behoefte aan hebben) structurele terugkoppeling over het verloop van het distributieproces. Molhoek: “Feitelijk gezien is CaptureTech verantwoordelijk voor het transparant maken van onze distributieprocessen en dat is zeer waardevol. Voordat wij met CaptureTech werkten, ca. 10 jaar geleden, deden wij alles visueel. Ontraceerbaar, vanwege het zoekplaatje verre van efficiënt en bovenal onbetrouwbaar. CaptureTech heeft hier verandering in gebracht.”

 

Reageer op dit artikel