artikel

‘Shoppen voor professionals’ – strategisch inkopen

Supply chain 771

‘Shoppen voor professionals’ – strategisch inkopen
Jordie van Berkel-Schoonen, prof. Arjan van Weele en Gert Walhof

Onlangs verscheen de zevende editie van een bekend boek over inkoopstrategie voor het HBO, Inkoop in Strategisch Perspectief van onder andere hoogleraar Arjan van Weele.

Inkoop in Strategisch Perspectief beoogt inkoop als bedrijfsfunctie krachtig te positioneren binnen organisaties – of het nu gaat om industrie, handel, zorg of overheid. Het biedt houvast voor iedere professional, die voor het eerst met inkoop te maken heeft. Voor diegenen die met inkoop bekend zijn, geeft het een update over belangrijke ontwikkelingen en concepten. De auteurs zijn prof. Arjan van Weele, Gert Walhof en Jordie van Berkel-Schoonen.

Ook geschikt voor niet inkopers

Dit boek bouwt voort op het leerboek, dat jarenlang leidend is geweest in het hbo en het academisch onderwijs. Deze nieuwe editie bespreekt de inkoopfunctie op eigentijdse wijze. De focus ligt op inkopen voor organisaties. Inhoud, vorm en taal zijn zo gekozen, dat het boek ook toegankelijk is voor de managers aan wie inkoopprofessionals rapporteren.
Een goede inkoopafdeling is bekend met de visie en strategie van de organisatie en onderhoudt uitstekende relaties met alle afdelingen. Daarnaast is een professionele inkoopafdeling de aanjager van duurzaamheid en innovatie en beschikken inkopers over vakkennis, systemen en daadkracht om dit te realiseren. Onderstaande aspecten komen uitgebreid aan bod.

  • inkoop bij bedrijven en publieke organisaties
  • cyclisch inkoopmodel naast het lineair inkoopmodel
  • contract- en leveranciersmanagement
  • operationele inkoop en informatiesystemen
  • inkoop, logistiek en supply chain

Inkoop in Strategisch Perspectief – 335 pagina’s – 52,00 euro (incl. btw)

Prof. Arjan van Weele spreekt tijdens Collegereeks Logistiek

Reageer op dit artikel