artikel

Ga mee naar Harvard en MIT – 8-daagse studiereis

Supply chain 2189

Ga mee naar Harvard en MIT – 8-daagse studiereis
© Natalie Keyssar for Harvard Business School 2013

Masterclasses aan de universiteiten van Harvard en MIT, een zestal bezoeken aan bedrijven die technologisch voorop lopen. Dat is in het kort de studiereis die Logistiek.nl dit voorjaar voor u in petto heeft.

De studiereis  – van 13 tot en met 21 mei 2017 – begint en eindigt met een masterclass op universiteiten, die wereldwijd tot de top behoren op supply chain gebied. Boston heeft in de wetenschappelijke wereld groot aanzien verworven met Harvard en met MIT (Massachusetts Institute of Technology) met onder andere het MIT Megacity Logistics Lab.

Strategie voor last-mile distributie

Bij dit laatste instituut begint de studiereis. De eerste masterclass komt van dr. Matthias Winkenbach, verbonden als directeur aan deze organisatie, die zich volledig wijdt aan de oplossingen voor last-mile distributie in stedelijk gebied. Winkenbach heeft een rijke carrière opgebouwd in consultancy onder andere voor La Poste, Volkswagen en Deutsche Telekom. Hij ontwikkelde diverse distributiestrategieën voor het laatste deel van het logistieke proces en schreef daar over onder andere in The Wall Street Journal.

MIT-campus

Programma/op de hoogte blijven

Meer informatie over het programma en overige gegevens rond deze studiereis is te vinden op de website van Studiumtravel Blijf op de hoogte van de invulling van het programma en meld u vast aan voor het ontvangen van updates over bedrijfsbezoeken en reisgegevens.

Disruptieve technologie in de praktijk

De studiereis is hoofdzakelijk bedoeld om nieuwe technologie en inzichten te verwerven. Om die reden gaat het reisgezelschap diverse bedrijven langs, die zich bezig houden met disruptieve business modellen, gebaseerd op bijvoorbeeld 3D technologie, robotisering, autonoom transport en supply chain visibility. Op dit moment zijn contacten gelegd met de bedrijven Terrafugia, Armada en Righthand Robotics – allemaal in de omgeving van Boston. Meerdere bezoeken staan op de planning. Een overvol programma wordt het niet. Met name in de middaguren is ruimte gemaakt om de stad zelf te verkennen en het omliggende gebied.

Masterclass over e-logistics

Op de laatste dag van de studiereis schuiven de deelnemers aan voor een masterclass over e-logistics. Dr. Nicole Ames zal op Harvard doceren over de consequenties van online inkopen en verkopen voor de logistieke bedrijfsfunctie. Vooraf maken de reisgenoten een plan van aanpak om de masterclass maximaal in te zetten voor hun eigen leerdoelen.

Graduate

Reageer op dit artikel