artikel

Supply Chain Plaza: Gezamenlijke energie geeft groter effect

Supply chain

Supply Chain Plaza: Gezamenlijke energie geeft groter effect
Impressie van de beursstand

Acht bedrijven actief binnen de supply chain staan dit jaar gezamenlijk op de vakbeurs ICT & Logistiek in de stand ‘Supply Chain Plaza’. Waarom is gezamenlijk optrekken een goede zet? Vier partners aan het woord.

Om elkaar te versterken en de beursbezoeker een divers kennisaanbod te bieden, ontvangen de bedrijven Slimstock, Consafe Logistics, Pylades, Supply Chain Media, Caroz, Kadans Vastgoed, Ship it Smarter en BLMC deze editie van ICT & Logistiek de bezoekers op de gezamenlijke Supply Chain Plaza. “Prachtig dat wij gezamenlijk een supply chain kenniscentrum op ICT & Logistiek neerzetten. We zijn vanaf dag één al enthousiast over dit idee”, zegt Erwin Kooijman, sales executive bij ICT leverancier Pylades.

Gezamenlijk positioneren

In de voorbereiding op de beurs ICT & Logistiek ontstond meteen al een constructieve samenwerking. “Het is een mooie kans om je met elkaar te positioneren. De gezamenlijke doelstelling was al snel duidelijk”, aldus Maarten Meijll, senior sales executive bij Pylades, dat één van de softwareleveranciers is die de ICT component inbrengt op de gezamenlijke stand. Het bedrijf levert ERP software van Microsoft waarin 90 procent van alle processen binnen een logistieke onderneming standaard kunnen worden ondersteunt met Microsoft Dynamics AX. Pylades en Slimstock, initiatiefnemer van Supply Chain Plaza, zijn complementair aan elkaar. Kooijman: “Op het moment dat er op de stand straks iemand met een vraag komt over voorraadoptimalisatie, kunnen we meteen iemand van Slimstock laten aanhaken. Dat is de kracht van de Supply  Chain Plaza, dat de kennis van alle takken van sport binnen de supply chain aanwezig is.” Pylades denkt de bezoeker in het bijzonder iets te kunnen meegeven over trends als de groei van e-commerce, omnichannel en de steeds verdergaande automatisering die hiermee gepaard gaat.

Supply chain check

Een andere partner van Supply Chain Plaza is BLMC, specialist op het gebied van recruitment, interim management en verbetertrajecten in de supply chain. Het bedrijf werkt al een aantal jaren nauw samen met Slimstock op het gebied van recruitment en het afnemen van assessments. Voor de Nationale Voorraadtest, waarbij het doel is om nieuw talent aan te trekken, doet BLMC bijvoorbeeld de selectieprocedure. Tijdens ICT & Logistiek op de Supply Chain Plaza is de samenwerking iets anders ingestoken. Michel van Buren, directeur van BLMC, wil vooral de verbetertrajecten in de supply chain die BLMC professionals uitvoeren bij bedrijven onder de aandacht brengen. “Het unieke hiervan is dat wij bij de realisatie van de verbeteringen ook verantwoordelijkheid nemen voor het eindresultaat”, aldus Van Buren. De verbetertrajecten worden uitgevoerd door het volgen van een vast stappenplan die begint met een supply chain check. Van Buren: “We hebben twee versies van de supply chain check, de Light en de Pro versie. De light versie kunnen bezoekers op de Supply Chain Plaza gratis invullen. Ze krijgen dan een rapport. Tevens verloten we onder de bezoekers van ons deel van de stand één Pro versie ter waarde van euro 5.000,-. Het mooie van Supply Chain Plaza vindt Van Buren dat de partners gezamenlijk een breed spectrum kunnen bedienen. “We zijn nu elkaars producten en diensten aan het leren, zo helpen we elkaar in de supply chain verder.” BLMC verzorgt twee presentaties tijdens ICT & Logistiek: ‘Uw supply chain ambities nu echt waarmaken voor het te laat is’, verzorgd door Bastiaan v.d. List en Maarten Snijders. De sessie ‘Denkt u een supply chain leider te zijn?’, wordt gegeven door Michel van Buren zelf.

Samen een groter effect creëren

Het leggen van kruislingse verbanden. Dat is het eerste wat Milou Brüll, sales manager Benelux van Consafe Logistics zegt over de samenwerking op Supply Chain Plaza. Ze heeft hooggespannen verwachtingen van dit partnerschap. “Ik denk doordat we er met elkaar zoveel energie in stoppen dat het effect des te groter zal zijn”, zegt Brüll, die toegeeft dat het op eigen kracht in het verleden ook best goed lukte om reuring te maken op de beurs. “Juist als groter geheel geeft het een goed gevoel en is 1+1 misschien wel 4”, aldus een enthousiaste Brüll over de samenwerking, waaraan vooraf veel overleg is geweest om het geheel te comprimeren tot één stand. “Ieder bedrijf heeft wel zijn eigen punt binnen de stand dat wordt bemand door drie a vier mensen per bedrijf. De experts op de Plaza kunnen elkaar goed aanvullen.” Consafe Logistics verzorgt ook twee inhoudelijke sessies tijdens ICT & Logistiek, in de buurt van de stand in hal 8.

Eigen passie

Of de beursbezoeker nu een vraag heeft over WMS, voorraadoptimalisatie of huisvesting, hij kan hiervoor terecht op de Supply Chain Plaza. Initiatiefnemer Slimstock is specialist op het gebied van forecasting en voorraadoptimalisatie. Naast de software Slim4 biedt het bedrijf diverse kennisproducten.“Bij een partij spelen vaak meerdere supply  chain vraagstukken die raakvlakken met elkaar hebben”, legt Jan Kraaijeveld van Slimstock uit. “Om hier een oplossing voor te bieden vertellen 8 bedrijven vanuit 8 verschillende specialismes op Supply Chain Plaza vanuit eigen passie hun verhaal. Zo verstevigen we elkaar en helpen we de beursbezoeker verder.” Ook Slimstock verzorgt een aantal inhoudelijke kennissessies tijdens ICT & Logistiek.

‘Supply Chain Plaza’ is te vinden op de beurs ICT & Logistiek – Jaarbeurs Utrecht, beurshal 8 op stand B054.

Lees ook: ICT & Logistiek: Focus op Smart Logistics

Reageer op dit artikel