artikel

Masterclass E-commerce: pas uw strategie aan

Supply chain

Masterclass E-commerce: pas uw strategie aan

E-commerce is een bijzondere manier van zakendoen. Is de logistieke strategie van uw bedrijf al volledig aangepast aan de werkwijze van deze relatief jonge markt? Logistiek en Nyenrode Business Universiteit organiseren een tweedaagse masterclass op hoog niveau over de complexe e-commerce supply chain.

Vier sprekers leren u tijdens de masterclass welke factoren van belang zijn voor het bepalen en uitvoeren van de supply chain strategie. Zo gaat Hans van Grieken, Vice President Business Innovation bij Capgemini, nader in op nieuwe technologieën zoals sensor-netwerken, big data en 3D prints. Hij legt uit dat deze technologieën mogelijk een ontwrichtende uitwerking hebben op de bestaande supply chain.

Supply chain strategie en e-commerce

Daarnaast wijst Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Management bij Nyenrode Business Universiteit, u op specifieke valkuilen bij het bepalen van een supply chain strategie. Middels een groepsdiscussie wordt de zoektocht naar succesvolle supply chain strategieën aan het licht gebracht; een strategische samenwerking tussen e-tailers en e-fulfillment bedrijven?

Ook benadrukt Jeroen van den Berg, directeur van Storelink, welke rol logistieke prestaties spelen bij het succes van e-commerce. Hij bespreekt de belangrijkste uitdagingen waar e-fulfillment warehousing voor staat, door middel van het bieden van recente inzichten op het gebied van e-commerce logistiek.

De laatste meters in de supply chain

Tom van Woensel, hoogleraar Freight Transport and Logistics aan de Technische Universiteit Eindhoven, presenteert het effectief en efficiënt managen van transport en distributie in de laatste meters in de e-commerce supply chain. Hij biedt een kijkje in de keuken van steden als Beijing en Rio de Janeiro, waarbij pijnpunten en mogelijke oplossingen worden aangegeven.

Daarnaast komt een interessante case study aan bod, waarin de miljoeneninvestering in staal en beton van wehkamp.nl wordt uitgelegd door Andries van Daalen, programmadirecteur van RFS HollandHolding.

Deelnemers worden tijdens deze twee dagen voorzien van concrete actiepunten voor – en belangrijke inzichten in het innoveren van hun e-fulfillment warehouse.  U leert hoe u e-commerce optimaal kunt integreren in het logistieke proces van uw bedrijf.

Reageer op dit artikel