artikel

Ontbijtseminar: verbeter inzicht in de supply chain

Supply chain

Ontbijtseminar: verbeter inzicht in de supply chain

Dinalog houdt donderdag 28 maart, in samenwerking met IBM, een ontbijtseminar over supply chain visibility en Transport Management Systemen (TMS). In deze derde aflevering in een reeks van seminars over virtueel supply chain management zal de nadruk vooral liggen op e-fulfillment in een business-to-business-omgeving.

Dinalog heeft Ronald Teijken, Smarter Commerce solutions expert IBM, uitgenodigd om uit te leggen hoe je met minimale investeringen, grote resultaten kunt boeken op het gebied van visiblity in tijdige levering, contract management, settlement en transportoptimalisatie voor alle spelers in de keten. Daarnaast komen ook de laatste trends op dit gebied aan bod.

B2B

Teijken: “Als we tegenwoordig iets online bestellen, verwachten we eigenlijk meteen een e-mail met daarin de bevestiging van de order en een tracking nummer, zodat de order gevolgd kan worden. E-commerce en e-fulfiment spelen wat dat betreft steeds vaker goed op elkaar in. Helaas blijkt dat wanneer het gaat om zendingen tussen bedrijven dit niet altijd allemaal zo goed geregeld is.“In een business to business omgeving is dit helaas veel minder een vanzelfsprekendheid. Daar waar productieondernemingen vooral geïnvesteerd hebben in ERP-systemen, blijkt dat de inzichtelijkheid van transportopdrachten helaas vaak niet aanwezig te zijn. Samenwerken in de keten en inzichtelijkheid over de verschillende schakels en in de transportopdrachten laat vaak nog te wensen over, terwijl dat helemaal niet hoeft!”

Transporttarieven

Naast Ronald Teijken is ook Marc Huijgen Vice President LHC Consulting aanwezig. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het zogeheten benchmarken van transportkosten. LHC vergelijkt transporttarieven met die van collega-bedrijven uit de industrie en geeft helder inzicht in uw marktpositie en besparingsmogelijkheden. De tarievendatabase van LHC is gebaseerd op meer dan €3.6 miljard aan actuele transportkosten. Op basis hiervan heeft LHC een zeer gedetailleerd inzicht in pan-Europese transportkostenniveaus en ontwikkelingen in deze markt. Hierna zal specifiek worden ingegaan op de functionaliteiten en toegevoegde waarde van het SaaS TMS oplossing van IBM.

 

Aanmelden

Aanmelden voor dit seminar doet u met uw myDinalog account. Heeft u nog geen account dan kunt u deze aanmaken, dit kost maximaal 2 minuten van uw tijd en kan via onderstaande aanmeld button. Met dit account kunt u zich in de toekomst aanmelden voor alle door Dinalog georganiseerde evenementen. Vergeet het account niet te activeren!

Reageer op dit artikel