artikel

SLF-voorzitter Ben Gräve: “Servicelogistiek is topsport”

Supply chain

SLF-voorzitter Ben Gräve: “Servicelogistiek is topsport”

In de agenda van Service Logistics Forum-voorzitter Ben Gräve staat dinsdag 9 oktober al enige tijd met rode stift omcirkeld. Dan organiseert het SLF samen met Dinalog voor de 16de keer haar jaarlijkse summit. Het thema van dit jaar is ‘topsport’. Volgens Ben Gräve een logische keuze.

“Het jaar 2012 stond bol van grote en unieke sportevenementen zoals de Olympische Spelen. Ons thema sluit daar op aan. Servicelogistiek is topsport in services. En wanneer goed uitgevoerd, ook een uitzonderlijke prestatie waarvoor een bedrijf in topconditie moet zijn. Dit hebben we ook verwerkt in het dagprogramma. We hebben alle sprekers gevraagd om het gegeven ‘hoe hoog leg je de lat’ in plenaire en parallelle sessies te verwerken. Bovendien sluiten we de summit af met Toon Gerbrands, de directeur van voetbalclub AZ. Hij vertelt vanuit zijn achtergrond over de maakbaarheid van succes en de parallellen tussen het bedrijfsleven en de topsport.”

 

Wetenschappelijk en praktijk

Voor de deelnemers aan de Summit valt er genoeg te kiezen. Door de organisatie is er een divers programma samengesteld. Er zijn een aantal aansprekende plenaire sessies van onder meer Vanderlande Industries en Stork Technical Services. De parallelle sessies vallen uiteen in wetenschappelijke en commerciële casestudies. Gräve: “In de wetenschappelijke casestudies van professor Dekker en professor Teunter geven we invulling aan de valorisatie van opgedane kennis. En bij de bedrijfscases hebben we bijvoorbeeld IZI-motive, een demoproject van Dinalog. In deze sessies kan een breder publiek kennismaken met hoe in dit project wordt omgegaan met veranderingen in de service sector. Maar we besteden ook aandacht aan bedrijven waarbij de link met (service)logistiek niet gelijk zichtbaar is. Joulz is bijvoorbeeld een bedrijf dat actief is in het ontwerpen en aanleggen van energie-infrastructuren, een industrie waar nog niet heel veel aandacht is voor service. Nu deze sector ook steeds dichter bij de voordeur van de consument komt, vereist dit een cultuuromslag. Joulz laat zien hoe je dat doet.”

Jeugdig elan

Net als voorgaande jaren kent het SLF ook dit jaar een afstudeerprijs toe aan het beste afstudeerproject dat aan een hbo-instelling of universiteit is voltooid. Gräve: “Sinds vorig jaar geven we deze finalisten ook een breder podium. De top 3 licht dit jaar voor de uitreiking hun nominatie inhoudelijk toe. Daarnaast is er in de middag ook het zogeheten ‘Young Talent Program’ waarin 25 logistieke studenten en young graduates in roundtable sessies met een aantal senior managers in discussie gaan. Enerzijds is dit stimulerend voor de studenten zelf. Anderzijds ook interessant voor de overige gasten aan de summit. Het jeugdig elan is een welkome aanvulling op bepaalde discussies waarin doorgaans vanuit de gevestigde orde wordt gediscussieerd.”

 

Service Logistics Summit nieuw

Op de vraag of Ben Gräve zenuwachtig is voor 9 oktober, antwoordt hij met een glimlach: “Zenuwachtig niet, maar spannend is het wel. Vorig jaar hebben we de Service Logistics Summit geheel nieuw aangepakt. Daarop hebben we erg veel positieve reacties gehad. Dit jaar organiseren wij de summit met dezelfde bezieling als vorig jaar. De inschrijvingen komen goed op gang. De voorbereidingen liggen op schema, de sprekers staan te trappelen en wij als gehele organisatieteam ook.”

Reageer op dit artikel