artikel

Chassé Theater zet mobiele computer in

Supply chain

Chassé Theater zet mobiele computer in

Het Chassé Theater in Breda presenteert zo’n 500 theatervoorstellingen en 3.400 filmvertoningen per seizoen. De bioscoop was de afgelopen jaren zo’n succes dat er in 2002 zelfs een derde filmzaal is bijgebouwd. In totaal bedient het Chassé Theater per seizoen gemiddeld ruim 400.000 bezoekers. Om de logistiek goed te organiseren schafte het bedrijf CS40’s aan van Intermec.

– tekst komt van leverancier –

Patrick van Bavel, hoofd Automatisering, heeft drie jaar geleden, in samenwerking met IT-partner X-com, de softwareapplicatie Itix ontwikkeld om online tickets te kunnen bestellen. Het Chassé Theater was het eerste theater in Nederland dat e-tickets verkocht. Itix is inmiddels door 25 theaters in Nederland in gebruik genomen.

De uitdaging
Omdat het Chassé theater inmiddels over drie aparte zalen beschikt voldoet één toegangspoort niet langer. Daarnaast wil het theater een innovatieve automatiseringsslag maken door onder meer de barcode van het e-ticket vanaf een smartphone te kunnen scannen en controleren. Een mobiele toegangscontrole lijkt de beste oplossing.

De oplossing
Patrick van Bavel, inmiddels 16 jaar werkzaam bij het theater vertelt “Ik ben zelf op zoek gegaan naar een producent van robuuste mobiele computers.  Belangrijke eis was het ter beschikking stellen van een Software Development Kit. Intermec kon dit in combinatie met het device bieden en kwam al snel met de CN50.  Na een proefperiode bleek deze computer niet optimaal te werken in combinatie met het draadloze netwerk  van het theater. Daarnaast sloot het hardware-technisch niet goed aan. Intermec bood snel een goed alternatief in de vorm van een nieuwe robuuste mobiele computer, de CS40, waardoor alle compatibiliteitsproblemen volledig opgelost konden worden. Ik ben zeer te spreken over de inzet van Intermec. Ze hebben goed met ons meegedacht en boden een adequate oplossing“. Na een gedegen testperiode, in een zelfgebouwde testomgeving, is de CS40 geïmplementeerd. Er is een pilot uitgevoerd tijdens de kaartcontrole van een voorstelling. “Deze pilot ging goed, alle kinderziektes waren er tijdens de testperiode al uitgehaald, waardoor de medewerkers direct konden ervaren wat mobiele toegangscontrole inhoudt. Ze zijn nu in staat om snel tickets in te scannen, zowel vanaf print als vanaf een smartphone “ aldus Patrick van Bavel.

De toekomst
“De functionaliteiten van de CS40, die veel verder reiken dan enkel het scannen van barcodes, dragen bij aan de ontwikkelingen die het Chassé Theater in gedachten heeft. Zo denken wij aan een klantenkaart waarmee ook digitaal betaald kan worden voor de horecadiensten” concludeert Patrick van Bavel.

Intermec’s CS40 robuuste mobiele computer is specifiek ontwikkeld voor  accurate toegang tot bedrijfsinformatie en dataverkeer met een professionele smartphone. Dit is de kleinste mobiele computer in het assortiment van Intermec. Hij beschikt over een 3.75 G wireless WAN netwerk, een 1D/2D barcode imager en de uitstraling en stijl van een smartphone

Reageer op dit artikel