artikel

Deli XL proeft supply chain-perfectie met SCOPE-oplossing

Supply chain

Deli XL proeft supply chain-perfectie met SCOPE-oplossing

De Nederlandse foodservice groothandel Deli XL, onderdeel van Bidvest, heeft de supply chain-oplossingen van Manhattan Associates succesvol geïmplementeerd in zes van zijn distributiecentra (DC’s) in Nederland. De implementaties maken onderdeel uit van een bedrijfsbreed initiatief om de supply chain-operaties te verbeteren.

– tekst komt van de leverancier –

Manhattan’s Warehouse Management-, Slotting Optimisation- en Supply Chain Intelligence-oplossingen – componenten van het SCOPE-portfolio – zijn inmiddels live in Deli XL’s DC’s in Ede, Helmond, Hengelo, Groningen, Emmen en Meppel. De oplossingen worden in de komende maanden tevens in de overige tien DC’s van Deli XL geïmplementeerd.

Deli XL levert een breed assortiment kruidenierswaren, diepvriesproducten en non-food producten aan zowel zorginstellingen, hotels, bedrijfskantines en andere instellingen als contractcateraars en restaurants. Het bedrijf heeft de beschikking over een landelijk distributiecentrum voor kruidenierswaren en een landelijk verscentrum voor diepvriesproducten. Daarnaast heeft het bedrijf verspreid over het land vier decentrale distributiecentra en tien regionale vestigingen ter ondersteuning van regionaal opererende klanten. De Nederlandse foodservice groothandel biedt klanten in heel Nederland een breed assortiment van 60.000 SKUs. Het bedrijf heeft ongeveer 2.000 medewerkers en een wagenpark met 350 vrachtwagens.

“De markt waarin wij opereren verandert in een hoog tempo”, zegt Tom Berk, supply chain development manager bij Deli XL. “Door de slinkende marges en hele korte doorlooptijden moeten we onze operaties perfect uitvoeren. Om in te kunnen spelen op de huidige en toekomstige marktbehoeften dienden we onze processen en operaties te veranderen. We hebben de mind-set van onze organisatie volledig gewijzigd; van denken in afdelingen naar een cross-functionele, procesgebaseerde benadering. Om deze nieuwe denkwijze te ondersteunen, hadden we behoefte aan een nieuw distributiemanagement-systeem.“

In samenspraak met Manhattan Associates’ team van supply chain experts heeft Deli XL Manhattan’s Warehouse Management-, Slotting Optimisation- en Supply Chain Intelligence-oplossingen binnen een groot deel van zijn distributienetwerk uitgerold. De oplossingen zorgen voor een verbeterde samenwerking binnen Deli XL’s uitgebreide distributienetwerk en verbeteren het volledige orderverwerkingsproces.

“Dankzij Manhattan’s supply chain-oplossingen hebben we de efficiëntie van productlevering en de kwaliteit van onze dienstverlening verhoogd. Dit hebben we weten te realiseren door een beter inzicht in onze voorraden en het vermogen om alle processtappen binnen onze distributie-operatie te verbinden en automatiseren. We zijn in staat om orders nauwkeurig, op tijd en altijd te verwerken”, zegt Erwin Bommerson, manager Nationaal Verscentrum bij Deli XL. “We weten welke goederen er binnenkomen, waar deze goederen zijn en hoe we deze aan onze klanten gaan leveren. We scannen alles en maken gebruik van voice picking.  Met de schaalbaarheid en flexibiliteit die Manhattan’s supply chain-componenten ons bieden, hebben we er vertrouwen in dat deze belangrijke oplossingen ons zullen helpen om in de komende jaren verder te groeien.”

Pieter Van den Broecke, managing director Centraal-Europa bij Manhattan Associates, zegt: “De combinatie van onze geavanceerde technologie en dienstverlening in Nederland zorgt ervoor dat Deli XL zijn distributie-operaties efficiënt kan uitvoeren. Bovendien beschikt het bedrijf over de juiste tools om in de komende jaren verder te groeien. We zijn verheugd dat onze oplossingen zo’n belangrijke rol spelen in het faciliteren van Deli XL’s supply chain-transformatie en we kijken er naar uit om het succes van Deli XL te blijven ondersteunen.”

 

Binnenkort kan een beperkte groep belangstellenden met Logistiek Live een kijkje nemen in het dc in Ede

Reageer op dit artikel