artikel

Tekorten OS Londen gevolg slechte vraagvoorspelling

Supply chain

Tekorten OS Londen gevolg slechte vraagvoorspelling
Olympische Spelen 2012 Londen

De ontstane tekorten aan merchandising artikelen bij sommige olympische wedstrijden zijn een gevolg van slechte vraagvoorspelling. Logistiek dienstverleners die bij de Olympische Spelen zijn betrokken, zoals Wincanton en Locog, zeggen dat de bevoorrading zelf soepel verloopt.

Tijdens verschillende onderdelen van de spelen zijn tekorten ontstaan, zoals bij voetbalwedstrijden op Wembley en Old Trafford. Ook ontstond er afgelopen weekend een tekort aan onder andere merchandising artikelen bij wedstrijden op de Horseguard´s Parade en tijdens de eventing wedstrijden op Greenwich Park, dat meldt website Thegrocer.co.uk. 

Olympic Route Network
De tekorten verbaasden onder andere de logistiek dienstverleners Wincanton en Locog, te meer omdat een aantal andere zaken wel goed zijn uitgedacht. Zo zijn er speciale rijstroken beschikbaar gesteld voor vervoer dat direct met de Olympische Spelen te maken heeft, waaronder bevoorradingstransporten. Daarover zijn de dienstverleners erg goed te spreken. Deze rijstroken horen bij het Olympic Route Network.

Publiek langer op plaats event
Natalie Chapman, werkzaam voor de Freight Transport Association denkt dat de vraagvoorspelling de mist is ingegaan omdat er niet slechts enkele uren publiek is bij de evenementlocaties, maar dat er hele dagen aanwezigen zijn. Of, nu de oorzaak is gevonden, de problemen tot het verleden gaan behoren, is niet bekend.

Reageer op dit artikel